Apple Stores rekenen af met Windows Mobile scanners?

AppleInsider meldt dat de Apple Stores voor het komende feestseizoen gebruik zullen maken van iPod Touch scanners om aankopen in de winkels te verwerken. Tot nu toe wordt nog steeds gebruik gemaakt van het EasyPay-systeem op PDA's draaiend op Windows Mobile. Deze apparaten zouden nu vervangen gaan worden door een iPod Touch in combinatie met een credit card lezer en barcode scanner.

Barcode-scanner2AppleInsider meldt dat de Apple Stores voor het komende feestseizoen gebruik zullen maken van iPod Touch scanners om aankopen in de winkels te verwerken. Tot nu toe werd nog steeds gebruik gemaakt van het EasyPay-systeem op PDA’s draaiend op Windows Mobile. Deze apparaten zouden nu vervangen gaan worden door een iPod Touch in combinatie met een creditcardlezer en barcodescanner.

Een tipgever weet te melden dat de nieuwe apparaten al in gebruik zijn genomen in de Apple Store in Santa Clara in Californië:

These things look really cool, much smaller than the Windows-based ones and faster too. They seem to be running a trial at that store.

Dat Apple niet eerder een eigen mobiel systeem gebruikte had waarschijnlijk met de kosten van het ontwikkelen van een eigen systeem te maken. Sinds de komst van OS 3.0 is het echter mogelijk om allerlei hardware samen te laten werken met de iPhone en iPod Touch. Op deze manier is er dus een goedkope manier gevonden om een eigen checkout-systeem te maken. Verder staat het natuurlijk een stuk fraaier naar de klant toe, wanneer er gebruik wordt gemaakt van eigen hardware in plaats van die van de grootste concurrent.

Of we deze nieuwe manier van afrekenen ook in de Nederlandse Apple Stores gaan tegenkomen tijdens de komende decembermaand is niet bekend. De premium resellers in Nederland zullen zelf moeten bepalen of ze iets zien in Apple’s nieuwe afrekensysteem. Omdat het zelfstandige winkels zijn, gebruiken zij eigen betaalsystemen, niet die van Apple.

Bron: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 11:25
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.