Apple maakt iTunes toegankelijk voor blinden

Apple gaat iTunes U voor eind van dit jaar aanpassen voor blinden en slechtzienden. Voor eind juni 2009 zal iTunes helemaal voor deze doelgroep zijn aangepast.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Blind DateApple gaat iTunes geschikt maken voor visueel gehandicapten. Dat hebben ze in een overeenkomst met de Amerikaanse National Federation of the Blind afgesproken. De verbetering gaat in twee stappen: voor einde van het jaar zal iTunes U zijn aangepast, zodat de blinden betere toegang krijgen tot allerlei educatieve content. De rest van iTunes zal voor 30 juni 2009 toegankelijk zijn. Apple gaat de komende drie jaar ook samenwerken met de NFB om de toegankelijkheid van iTunes te verbeteren en ze zullen een donatie van $250.000 doen aan de Massachusetts Commission for the Blind, een lokaal initiatief.

Lioncourt, een website over toegankelijkheid van Apple-producten, roemt de inzet van Apple op dit gebied, bijvoorbeeld door de ontwikkeling van VoiceOver, door braille-ondersteuning in Mac OS X 10.5 en het toegankelijker maken van iTunes op Mac OS X en Windows en het bieden van spraakmenu’s op iPods. De blindenorganisatie NFB had dat wel eens eerder mogen opmerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2008, 2:14
Categorieën Diensten, Mac & macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.