Daar is ‘ie weer: iPhone 3G bij Vodafone

Komt de iPhone 3G straks officieel bij T-Mobile? Onze collega's van One More Thing denken van wel, maar wij hebben zo onze bedenkingen of de huidige Vodafone iPhone-acties iets met een officiële deal te maken hebben.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Bakker iPhoneOne More Thing schrijft op basis van onbevestigde berichten dat de iPhone 3G binnenkort ook via Vodafone zal worden aangeboden. Nu zijn dergelijke geruchten wel vaker opgedoken – en zijn ze net zo vaak ontkend. Het hardnekkigst is een gerucht dat KPN de iPhone zou gaan aanbieden. Dat gerucht liep zodanig uit de hand dat KPN het personeel verbood om nog langer de suggestie te wekken dat KPN een deal met Apple zou sluiten. Waar het nieuwe gerucht rond Vodafone opeens vandaan komt is ons een raadsel. Ons lijkt dat bij sommige mensen de suggestie is gewekt omdat steeds meer winkels de iPhone 3G simlockvrij in combinatie met een Vodafone-abonnement aanbieden.

Dit weekend publiceerden we een overzicht van winkeliers die de iPhone 3G simlockvrij aanbieden. De toestellen zijn afkomstig uit Europese landen waar het toestel zonder simlock wordt verkocht. Er is daarbij geen sprake van parallelimport of schimmige handel: het verkopen van dergelijke toestel is in binnen de Europese markt is gewoon toegestaan. Het is een feit dat de meeste webwinkels een Vodafone-abonnement bij de iPhone aanraden. Maar volgens ons zit daar geen actieve actie van Vodafone achter: Vodafone heeft op dit moment gewoon een promotie lopen en levert de winkeliers wellicht ook een hogere bonus op. Een iPhone-handleiding op de website van Vodafone zou volgens een lezer nog een extra bevestiging zijn dat Vodafone inderdaad officiële plannen met de iPhone heeft. Maar de betreffende handleiding is waarschijnlijk gemaakt toen Vodafone het Super SIM-abonnement introduceerde.

Wat ons betreft is geen reden om alwéér de hoop te vestigen op een nieuwe aanbieder naast T-Mobile, of het nu Vodafone of KPN is. En ook de angst voor een compleet verbouwde interface in Vodafone-stijl (zie de reacties bij One More Thing) lijkt ons ongegrond.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:29
Categorieën Geruchten, iDevices, Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.