Apple klaagt iPhone-handelaar aan voor 2 miljoen

Apple heeft in Duitsland een iPhone-handelaar aangeklaagd voor een bedrag van 2 miljoen euro. Dat is een waarde die gelijk staat aan zo'n 5.000 iPhones; terwijl het in werkelijkheid maar om ongeveer 150 stuks ging.

Apple klaagt iPhone handelaar aanHet is nog niet vaak voorgekomen dat Apple jacht heeft gemaakt op handelaren die de iPhone via het grijze circuit importeren. Maar volgens een geval in Duitsland, kunnen daarbij wel enorme bedragen worden geëist. Juridisch blogger Udo Vetter schrijft over een eBay-handelaar in Duitsland, die een rechtszaak van 2 miljoen aan z’n broek heeft gekregen. Alleen al de Abmahnung (waarvan we de Nederlandse juridische term niet zeker weten, maar dat zoiets als afkoop zou kunnen betekenen proceskosten) zijn meer dan 13.000 euro.

Een bedrag van 2 miljoen euro staat gelijk aan de waarde van ongeveer 5.000 iPhones. In werkelijkheid had de handelaar slechts 150 iPhones in Frankrijk gekocht en op eBay doorverkocht. Gezien de enorme aantallen iPhones die over de toonbank gaan, is dat geen handel waar Apple wakker van zal liggen. Maar misschien wil het bedrijf een afschrikwekkend voorbeeld stellen; een soort hedendaagse variant op de galg op het marktplein. Een interessant detail is trouwens, dat de handel plaatsvond voordat de iPhone in Duitsland officieel beschikbaar kwam. Goed idee dus om als handelaar de voorwaarden van je rechtsbijstandsverzekering te checken, om te zien of grijze import er ook onder valt.

Via: Macnotes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2008, 10:45
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.