Apple patenteert OLED-bril op breedbeeldformaat

Apple heeft een patent ingediend voor een uitvinding, waarbij twee kleine OLED-schermpjes op korte afstand van je oog worden geplaatst. De bril die hieruit ontstaat zou bijvoorbeeld een 3D-effect kunnen opleveren en kan bedoeld zijn als extra accessoire voor iPod en iPhone.

Head Mounted DisplayHet scherm van je mobiele telefoon kan nooit groot genoeg zijn; voor sommige toepassingen zoals internetten en films kijken mag het best wat rianter. Apple heeft een patent ingediend, voor een nieuwe accessoire: twee OLED-schermen die je op je hoofd kunt bevestigen in de vorm van een bril. Misschien is het ding bedoeld om op de iPhone aan te sluiten, zodat je met de nodige privacy in breedbeeld (16:9) naar je favoriete videofilms kunt kijken.

Het patent beschrijft een systeem met twee miniatuurschermen, gemaakt van LCD’s of OLED’s. Voor elk oog wordt een scherm aangebracht, zodat er een stereoscopisch (3D-)effect kan worden bereikt. De uitvinding is gedaan door een zekere John Tang van Apple’s Industrial Design Group en bespreekt uitvoerig “een methode voor een “breder blikveld”. Ook wordt gesproken over een “natuurlijker kijksituatie” met meer comfort (dan wat?). De tekst in het patent gaat voor een groot deel in op de technische aspecten, waarbij het erom gaat het effect van een groot scherm te realiseren op schermen die vlakbij het oog worden geplaatst. Niets veel anders dan de virtual reality- en videobrillen die al in de winkel liggen? We zullen zien als Apple de uitvinding omzet in een concreet product.

Meer info: Hrmpf

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2008, 23:42
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.