Apple investeert in HTML5 met overname Particle

Apple heeft Particle overgenomen, een bedrijf gespecialiseerd in HTML5. De medewerkers zouden ingezet kunnen worden voor verbeteringen van iCloud of een nieuwe muziekstreamingdienst.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

particle logoApple heeft Particle overgenomen, een bedrijf uit San Francisco dat gespecialiseerd is in HTML5-webapps. Eigenlijk was de deal een maand geleden al rond, maar informatie erover komt nu pas naar buiten via profielwijzigingen bij LinkedIn. Particle had maar een handjevol medewerkers, waarvan een aantal is vertrokken. De rest staat nu op de loonlijst bij Apple met functienamen als ‘creative technologist’ en ‘user interface engineer’. Particle ontstond vanuit Yahoo, toen een aantal user interface design-experts zich afsplitsten om een eigen bedrijf te gaan vormen.

Investeerders in het bedrijf waren onder andere popster Justin Timberlake. Particle maakte dankzij geld van Timberlake de videodienst Robo.to. Oprichter en CTO van Particle was Aubry Anderson, die in 2006 en 2008 al een paar consultancyklussen voor Apple uitvoerde. Waar Apple de mensen van Particle voor nodig heeft blijft gissen. Het bedrijf heeft geen aansprekende producten of diensten die Apple meteen zou kunnen gebruiken. Het gaat waarschijnlijk om de werkervaring van de medewerkers, die ingezet kunnen worden om iCloud te verbeteren of bezig gaan met een nieuwe muziekstreamingdienst, waar Apple volgens geruchten mee bezig is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2012, 9:46
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.