iculture-biz
iCulture Biz
zakelijke ipad

Apple neemt HP-topman in dienst voor zakelijke markt

Apple heeft John Solomon in dienst genomen, afkomstig van HP. Hij gaat ze zakelijke verkoop binnen Apple stimuleren, zeggen insiders.

solomonApple heeft een voormalige topman van Hewlett-Packard in dienst genomen, die zich gaat richten op de verkoop van producten aan bedrijven en overheden. Het gaat om John Solomon. Apple heeft zijn indiensttreding al bevestigd, maar wil niet zeggen waar hij zich mee bezig gaat houden. Bronnen melden echter, dat hij een centrale rol krijgt in de zakelijke verkoop.

Solomon zou ook een rol kunnen spelen bij de internationale verkoop van de Apple Watch. Hij werkte twintig jaar bij pc-fabrikant HP, waar hij onder andere vice-president in de printer- en personal systems-groep was. De indiensttreding sluit goed aan bij Apple’s plannen om meer in het bedrijfsleven actief te zijn. Ze sloten daarvoor een samenwerkingsovereenkomst met IBM.

zakelijke ipad

Interessant daarbij is dat Apple ook met HP in gesprek zou zijn geweest, voordat ze voor IBM kozen. Wat iPhones en iPads betreft heeft Apple tot nu toe geen moeite gehad om in het bedrijfsleven door te dringen, vooral door de ontwikkeling van Bring Your Own Device. Wat de Mac heeft Apple nog wel wat werk te verrichten en Solomon zou dat kunnen versnellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2015, 22:33
Categorie Apple
Onderwerpen iculture biz, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.