Apple haalt applicatie Zits & Giggles offline na kritiek

Apple heeft de applicatie Zits & Giggles offline gehaald, nadat de ontwikkelaar publiekelijk het App Store-systeem bekritiseerde. Volgens Tommy Refenes zijn mensen bereid om voor rotzooi geld te betalen.

zits gigglesZits & Giggles is een applicatie waar we onlangs over hebben geschreven. Ontwikkelaar Tommy Refenes had het bedoeld om aan te tonen dat bezoekers van de App Store grof geld betalen voor rommel. Het idee is dat je virtuele puistjes laat ploppen voor een prijs die aanvankelijk €0,79 was en daarna steeds verder opklom naar uiteindelijk €319,99. En zelfs bij die prijs bleven mensen de applicatie nog steeds kopen.

Apple gaf geen uitleg waarom de applicatie is weggehaald en reageerde ook niet op Refenes’ verzoek om meer informatie. De ontwikkelaar denkt dat Apple boos is omdat hij heeft gezegd dat de App Store suckt: “They gave me no explanation at all as to why they took it down,” vertelt Refenes op de gameswebsite Kotaku. “I’m guessing they are mad that I said their store sucks and the iPhone is a Tiger handheld and they took it down.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2010, 13:23
Categorieën Achtergrond, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.