Apple Keynote Steve Jobs Theater

Gerucht: ‘Apple houdt voorjaarsevent op 25 maart’

In Steve Jobs Theater

Apple zou plannen hebben om een speciaal event te organiseren op maandag 25 maart. Het zou daarbij gaan om Apple's aanstaande abonneedienst voor nieuws, maar ook haar videodienst. De aankondiging van de nieuwe AirPods, iPad mini en andere hardware wordt volgens de bronnen niet verwacht.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple-event op 25 maart?

Het event zal volgens de ervaren verslaggever John Paczkowski van BuzzFeed plaatsvinden in het Steve Jobs Theater. Hij baseert zich daarbij op bronnen. Opmerkelijk is dat de bronnen spreken over een abonneedienst voor nieuws, terwijl rond dezelfde periode ook een videostreaming-dienst van Apple wordt verwacht. Apple zou filmstudio’s en netwerken hebben geïnformeerd over een introductie in april.

Update 15 februari: Nieuwe bronnen melden dat Apple tegelijkertijd met de nieuwsdienst ook haar videodienst gaat aankondigen op 25 maart aanstaande. De release daarvan kan mogelijk nog een tijdje duren, want de komst van de videodienst staat gepland voor de zomer of het najaar.

Apple organiseert wel vaker aankondigingen eind maart, dus dat is niet opmerkelijk. Vorig jaar was er in maart een onderwijsevent, waar de 9,7-inch iPad 2018 werd aangekondigd.

Eerder vandaag lekte uit hoe Apple de inkomsten uit de nieuwsabonneedienst wil verdelen. Het zou gaan om een bedrag van 10 dollar per maand, waarvan Apple 50% wil opstrijken. De dienst zou werken via Apple’s News-app, die nog niet in Nederland en België beschikbaar is. Volgens de Wall Street Journal zijn de onderhandelingen nog gaande. Uitgevers zouden niet bereid zijn om akkoord te gaan met de voorgestelde verdeling van inkomsten.

Apple News

Als Apple 50% krijgt, moet de andere helft worden verdeeld tussen partners, op basis van gebruiksnummers. Daarbij wordt gekeken naar de hoeveelheid tijd die gebruikers doorbrengen met de artikelen. Bekende kranten zoals de The New York Times en Washington Post moeten nog akkoord gaan. Ook zijn uitgevers bang dat ze geen toegang hebben tot de klantgegevens, zoals e-mailadres en creditcard-data.

Apple zou een bundel met mediadiensten hebben overwogen, in combinatie met iCloud-opslag en tv-shows.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 15 februari, 14:41: Aanvulling over aankomende videodienst toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2019, 14:41
Bron Bron BuzzFeed
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen evenement, event

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.