Apple doet moeilijk over garantie bij gehackte iPhones

Een redacteur van ZDNet had moeite zijn gehackte iPhone om te ruilen. De Apple Store weigerde garantie en service, omdat ermee was geknoeid.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone shellWanneer je met je gehackte iPhone teruggaat naar de Apple Store omdat de camera een groene tint geeft, is het slim om een restore uit te voeren en de meegeleverde AT&T-simkaart erin te stoppen. Een redacteur van ZDNet kreeg namelijk te horen dat de garantie van een twee weken oude iPhone was vervallen omdat ermee gerommeld was.

Het toestel, voorzien van een simkaart van T-Mobile, zou op een zwarte lijst komen te staan zodat reparaties en service in de toekomst ook niet mogelijk waren. Na lang praten lukte het eindelijk om de telefoon om te ruilen, waarbij wel 10% terugbrengboete (restocking fee) betaald moest worden. Wie het – overigens geniale, maar overal uitverkochte – boek iWoz heeft gelezen, weet dat Jobs en Wozniak hun carriere zijn begonnen als hackers van betaaltelefoons waarmee je gratis op lange afstand kon bellen (ook bekend als bluebox phreaking). Dus eigenlijk zou Apple wel wat vriendelijker tegenover hackers mogen staan, of is Steve jobs zijn eigen roots vergeten?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:06
Categorie Jailbreak
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.