Apple-cijfers: 100 miljoen iPads verkocht, 35 miljard apps gedownload

Apple opende het speciale event van vanavond met de nodige cijfers over de verkoop van producten en het aanbod van content. Er zijn nu 200 miljoen apparaten met update naar iOS 6 en er zijn 35 miljoen App Store-downloads geteld.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

200 miljoen apparaten met iOS 6Apple maakte vanavond allerlei cijfers en mijlpalen bekend tijdens een media-evenement waar ook de iPad mini, iPad 4 en nieuwe Macs werden aangekondigd. Er zijn inmiddels 100 miljoen iPads verkocht sinds de introductie tweeënhalf jaar geleden. In het tweede kwartaal van dit jaar gingen er meer iPads over de toonbank dan pc’s van welke fabrikant dan ook. En Apple is nog steeds de absolute marktleider op de tabletmarkt. Van alle websitebezoeken op tablets komt 91 procent vanaf een iPad. Traditiegetrouw opende Apple het evenement met de nodige cijfers over de verkoop van producten en het aanbod van apps en boeken.

Het gaat niet alleen goed met de iPad, maar ook met de iPhone. In het eerste verkoopweekend van de iPhone 5 gingen er maar liefst 5 miljoen toestellen over de toonbank. Tim Cook herhaalde nogmaals dat het de snelst verkopende iPhone tijdens de release ooit was, maar over de verkoop na het eerste weekend zei hij niets. Van de nieuwe iPod touches en Pod nano’s zijn gezamenlijk inmiddels 3 miljoen exemplaren verkocht. 200 miljoen iDevices draaien inmiddels iOS 6, sinds de release op 19 september. Dat is de snelst opgepakte update van een besturingssysteem ooit, claimt Apple.

Maar er zijn meer cijfers. Gebruikers hebben sinds de introductie van de App Store in totaal 35 miljard apps gedownload. Daarmee hebben ontwikkelaars samen 6,5 miljard dollars verdiend. In totaal bevat de App Store nu 700.000 verschillende apps, waarvan er 275.000 geschikt zijn voor de iPad.

Gebruikers van iCloud hebben inmiddels 125 miljoen documenten opgeslagen via hun accounts. En sinds de introductie van Shared Photostreams half september zijn er al 70 miljoen foto’s gedeeld via iCloud.

Via iMessage zijn het afgelopen jaar 300 miljard berichten verstuurd. Momenteel zijn dat wereldwijd 28.000 iMessage-berichten per seconde. Game Center heeft inmiddels 160 miljoen accounts.

En dan is er nog iBooks. Inmiddels zijn er 1,5 miljoen boeken beschikbaar in de iBooks Store en gebruikers hebben er inmiddels 400 miljoen gedownload. 80 procent van de studieboeken die worden gebruikt op Amerikaanse middelbare scholen zijn beschikbaar voor iBooks, zegt Apple. Circa 2500 scholen in de VS gebruiken die boeken momenteel.

Apple is ook blij met het succes van de computers en laptops die het bedrijf maakt. Apple’s MacBooks en iMacs zijn in de VS de best verkochte laptops en desktops.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 23:38
Categorie Apple
Onderwerpen app store, apple, ipad, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.