iphone 5s 5c

‘Nieuwe iPhones vanaf 15 november in vierde golf landen’

De vierde verkoopgolf van de iPhone 5s en iPhone 5c komt vermoedelijk op 15 november. Landen als Filippijnen, Indonesië, Israël, Koeweit en Venezuela krijgen dan de nieuwe iPhones.

iphone 5s 5cApple gaat de iPhone 5s en iPhone 5c vermoedelijk op 15 november in de vierde golf landen aanbieden. Het gaat daarbij om Brazilië, Chili, Filippijnen, Indonesië, Israël, Venezuela, Zuid-Afrika en een reeks kleinere landen zoals Qatar, Jordanië en Cyprus. Het nieuws werd opgemerkt toen de Filippijnse operators Smart en Globe aankondigden dat ze op 15 november de iPhone 5s en iPhone 5c gaan verkopen. Zij behoren bij de vierde groep landen waar de nieuwe iPhones verkrijgbaar zullen zijn. In de eerste groep landen op 20 september zaten de VS, Duitsland en Frankrijk, daarna volgden op 25 oktober Nederland en België in de tweede golf.


Op 1 november zal de derde golf van start gaan, met onder andere Albanië, Armenië, Columbia, India en Maleisië. Ondanks deze aardig snelle uitrol blijft de voorraad iPhone 5s tamelijk beperkt. In Nederland geldt een levertijd van 2 tot 3 weken voor de iPhone 5s. De iPhone 5c is wel snel leverbaar: binnen 1 tot 3 werkdagen. De lijst met landen in de vierde golf is samengesteld op basis van eerdere productintroducties. De Filippijnen zaten toen in dezelfde groep met Antigua en Barbuda, de Bahamas, Bolivia, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cyprus, Ecuador, Grenada, Indonesië, Israel, Jamaica, Jordanië, Koeweit, Panama, Paraguay, Qatar, Venezuela en Zuid Africa. Helemaal zeker is het dus niet. Wat wel zeker is, is dat de nieuwe iPhones na 1 november in 60 landen verkrijgbaar zijn. Daarmee komt Apple dichter bij de belofte dat ze voor het eind van het jaar in 100 landen te koop zullen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.