Apple brengt iOS 6.1 beta 2 en Apple TV-software uit voor ontwikkelaars

Apple heeft iOS 6.1 beta 2 uitgebracht voor ontwikkelaars. De nieuwe beta bevat mogelijk nieuwe functies.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios-61-beta-2Apple heeft iOS 6.1 beta 2 (build 10B5105c) uitgebracht voor ontwikkelaars. Zodra we meer weten over nieuwe functies, laten we dat weten. Ontwikkelaars vinden de update in het Apple Dev Center. De eerste beta kwam op 1 november beschikbaar, vlak nadat iOS 6.0.1 algemeen werd vrijgegeven. De betaversie van iOS 6.1 geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om hun apps alvast te testen op de komende nieuwe firmware; voor gewone gebruikers is het nog niet bedoeld. De beta is beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch.

Eén van de nieuwe functies in iOS 6.1 is het kopen van bioscoopkaartjes via Siri. Ook is het doorgeven van problemen bij Apple Maps prominenter aanwezig, zodat gebruikers kunnen meehelpen om de kaartenapp van Apple beter te maken. Eerder was het linkje om problemen te melden erg verstopt. Op het lockscreen zijn de knoppen voor het bedienen van muziek wat anders geplaatst, al zijn er geen nieuwe functies toegevoegd. Door de knoppen op grotere afstand te plaatsen kun je ze gemakkelijker bedienen.

passbook-gebruikersWelke nieuwe functies er in iOS 6.1 beta 2 aanwezig zijn zullen we later vanavond ervaren, als ontwikkelaars ermee aan de slag zijn gegaan. Eén van de inmiddels ontdekte vernieuwingen is dat er een welkomstpagina aan Passbook is toegevoegd (zie hiernaast), met uitleg voor nieuwe gebruikers van Passbook.

Er is nog geen officiële releasedatum voor iOS 6.1 aangekondigd, dus het kan zijn dat we tot december of januari moeten wachten. Omdat iOS 6.0.1 nog maar net is vrijgegeven (op 1 november) zullen er hoogstwaarschijnlijk een paar weken voorbij gaan voordat Apple klaar is met de beta’s.

Let erop dat als je als gewone gebruiker gaat upgraden naar iOS 6.1, dat het lastig is om weer te downgraden naar iOS 6.0.1. Alleen aan te raden voor gevorderden dus. Bovendien bevat iOS 6.1 niet zoveel spannende functies dat je er als gewone gebruiker nu al iets aan hebt.

Naast iOS 6.1 beta 2 heeft Apple ook Xcode 4.6 Developer Preview 2 en nieuwe Apple TV-software vrijgegeven voor ontwikkelaars.

Apple heeft iOS 6.1 op maandag 28 januari beschikbaar gesteld voor alle ondersteunde iOS-apparaten. Meer hierover lees je in het volgende artikel: Apple brengt iOS 6.1 uit met verbeteringen LTE, Siri en iTunes Match.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2013, 15:05
Categorie iOS
Onderwerp ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.