Apple brengt iOS 4.0.1 uit met betere signaalweergave

Apple heeft iOS 4.0.1 uitgebracht, de eerste update voor het iPhone-besturingssysteem. In deze update zou het signaalprobleem met de antenne opgelost moeten zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ios 4 updateGisteravond kondigden we aan dat Apple een tussentijdse bugfix-update voor iOS 4 zou uitbrengen. En zojuist is dat inderdaad gebeurd, al was het wel een uurtje later dan we aanvankelijk hadden gedacht. Volgens de informatie die je tijdens het updaten te zien krijgt is alleen de weergave van ontvangstbalkjes van je mobiele signaal aangepast. De update is beschikbaar voor de iPhone 3G, 3GS en 4 – niet voor de iPod touch-modellen, aangezien die geen telefoonfunctie en dus ook geen balkjes hebben.


Deze update bevat de beloofde patch waarmee de mobiele signaalsterkte nauwkeuriger wordt weergegeven. Door deze update zou volgens Apple ook het veelbesproken antenneprobleem opgelost moeten zijn, waarbij het aantal streepjes sterk afneemt als je de iPhone op een bepaalde manier vasthoudt. Maar de eerste ervaringen met iOS 4.1 (dat gisteren beschikbaar kwam voor ontwikkelaars) laten zien dat de ervaringen wisselend zijn.

balkjesVolgens CNET zijn de problemen zelfs verergerd, terwijl volgens Macstories het probleem juist wél is opgelost. In situaties met goed bereik treedt de death grip niet meer op, aldus Macstories. De situatie verschilt per telefoon en per locatie.

Zoals altijd is het voor (potentiële) jailbreakers en unlockers af te raden op dit moment al te updaten naar firmware 4.0.1. Eerst moet bekend zijn of de laatste revisie van iOS kwetsbaar is voor de verwachte userland-jailbreak van Comex en of de bijbehorende baseband (modemfirmware) te unlocken is.

iphone os update

Er zijn nog meer wijzigingen doorgevoerd in iOS 4.01, zoals een probleem bij Exchange-agenda’s met meer dan 11.000 items. Een ander probleem is de Exchange timeout-fix, waarvoor Apple eerder al een losse fix uitbracht. Die is nu standaard in de firmware verwerkt, al staat dat genoemd niet in de releasenotes voor eindgebruikers.

Tip: geef bij het reageren duidelijk aan of je iOS 4.0.1 of 4.1 bedoelt, om misverstanden te voorkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 augustus 2010 om 23:45
Onderwerp
Categorie
iOS
351 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.