Apple blokkeert exploit van evasi0n-jailbreak in iOS 6.1.3 beta 2 (jailbreak)

iOS 6.1.3 beta 2 lost een kwetsbaarheid op, waar de evasi0n jailbreak gebruik van maakte. Maar alle hoop is nog niet verloren, geeft David Wang (@planetbeing) aan.

evasionEen week geleden bracht Apple iOS 6.1.3 beta 2 uit, alweer een kleine update om foutjes in iOS 6 op te lossen. Het evad3rs-team heeft inmiddels tijd gehad om wat beter naar de ontwikkelaarsbeta te kijken en ze ontdekten daarbij dat de exploit die gebruikt wordt in de evasion-jailbreak door Apple is gefixt. Volgens Apple bevatte de update alleen verbeteringen voor Apple Maps in Japan en een oplossing voor het codeslotprobleem. Bij het verschijnen van de beta werd al gedacht dat er mogelijk nog andere kwetsbaarheden waren opgelost. Dat blijkt het geval: @planetbeing heeft aangegeven dat Apple één van de vijf exploits waar evasi0n gebruik van maakt, heeft opgelost.


Het gaat daarbij om een fout in de tijdzone-instellingen in iOS. Zodra iOS 6.1.3 officieel beschikbaar komt voor alle gebruikers, zou de situatie rond jailbreaken wel eens anders kunnen zijn, legt @planetbeing (David Wang) uit. Nieuwe iPhones of iPhones die zijn geüpdatet kunnen dan mogelijk niet meer gejailbreakt worden. De hacker onderzoekt nog of iOS 6.1.3 beta 2 andere zwakheden heeft opgelost, waar de jailbreak gebruik van maakte. Alle hoop is nog niet verloren, want die ene gepatchte kwetsbaarheid zou door een andere vervangen kunnen worden. De kans is echter groot dat het team helemaal opnieuw begint met het zoeken naar jailbreakmethoden. Volgens @planetbeing zijn er genoeg bugs in iOS gevonden om een jailbreakmethode te kunnen ontwikkelen, ook als alle gebruikte kwetsbaarheden door Apple worden gepatcht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.