Ube Smart Light Dimmer: lichtknop met iPhone-verbinding

De Ube Smart Light Dimmer is een lichtdimmer die kan verbinden met een iPhone-app. Zo kun je het licht in heel je huis vanuit de app bedienen.

Ube teaseEr zijn inmiddels een hoop lampen die je vanaf je iPhone kunt bedienen, waaronder de Hue van Philips. Veel van deze lampen vereisen echter dat je het licht aan laat staan, waardoor je de LED-lamp zelf bestuurt. Een nieuw Kickstarter-project van Ube probeert dit anders te doen: dit is een dimschakelaar voor de verlichting in je huis, die verbinding maakt met een bijbehorende iPhone-app.


UbeOmdat je vanaf je iPhone invloed hebt op de schakelaar van je lampen, hoef je de knop niet ingeschakeld te houden om het licht te bedienen. De dimschakelaar zelf heeft ook een touchoppervlak, waardoor je er overheen kunt swipen om de felheid van de lamp aan te passen. Met een pinchbeweging kun je zelfs alle lampen in het huis in één keer bedienen.

Met de iPhone-app kun je het licht in huis bedienen terwijl je buiten de deur bent. Ook is het mogelijk om bepaalde scènes in te stellen, waardoor de verlichting met één druk verandert op de manier dat jij wil. Zo kun je het licht in de keuken aanzetten en de slaapkamer donker maken terwijl je bijvoorbeeld aan het koken bent.

Geïnteresseerden moeten diep in de buidel tasten: je moet minstens 79 dollar (inclusief verzendkosten) doneren om in aanmerking te komen voor de dimmer. Voor een tientje minder krijg je een alternatief zonder multitouch-oppervlak. Met één dimmer kun je echter maar één lamp bedienen. Bij grotere donaties krijg je meer knoppen. Zoals bij andere Kickstarter-projecten verdwijnt het geld pas van je creditcard zodra de makers hun minimumbedrag op de laatste dag hebben verzameld. Met nog een maand en zo’n 200.000 dollar te gaan, is het nog onduidelijk of dit zal lukken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2013, 21:10
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.