Analist: ‘Nieuw topmodel iPhone in juni, maar ook goedkopere iPhone’

Een analist claimt dat Apple afwijkt van nieuwe iPhones in september/oktober en het volgende topmodel iPhone in juni gaat uitbrengen. Ook komt er een goedkopere iPhone.

iphone 5sOpnieuw meldt een analist dat er al in juni nieuwe iPhones aankomen. Canacord Genuity-analist T. Michael Walkley heeft in een rapport aan klanten gezegd dat Apple in juni een nieuw topmodel iPhone gaat uitbrengen. Hij denkt bovendien dat Apple aan een goedkopere iPhone werkt, die gericht is op markten zoals China, Latijns-Amerika en Oost-Europa. In deze gebieden is een enorme vraag naar betaalbare iPhones met 3G-functie. Walkley denkt dat Apple weer afwijkt van de recente gewoonte om nieuwe iPhones in september/oktober uit te brengen. Verder schrijft Walkley dat er een zeer sterke vraag naar de iPhone 5 was tijdens het feestdagenkwartaal, waardoor de verkoopcijfers voor het fiscale jaar 2013 boven de schattingen van 173 miljoen stuks uitkomen.

Recente opmerkingen van Topeka-analist Brian White wijzen op een iPhone 5S in meerdere kleuren. Die zou al in mei of juni beschikbaar moeten komen. White denkt bovendien dat Apple twee modellen van de nieuwe iPhone zal uitbrengen: eentje met een 4-inch scherm en een andere met een kleiner scherm, met een lagere prijs. Bovendien wordt opeens weer gesproken over een iPhone mini, een apparaat waar al jarenlang over wordt gesproken, maar die nog nooit realiteit is geworden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2013, 21:55
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.