Analist: ‘Deze zomer $99 kostende iPhone’

De ene analist denkt dat Apple drie iPhones gaat uitbrengen, de andere analist zet in op een $99 iPhone, ook al geeft Apple zelf aan niet te kiezen voor goedkope

verrekijkerEerst was er een analist die drie nieuwe iPhones aan de horizon zag verschijnen. En nu is er weer een andere analist, die het gerucht van de $99 iPhone weer nieuw leven inblaast. In beide gevallen zijn het voorspellingen van analisten, dus reden genoeg om ze niet al te serieus te nemen. Analisten worden namelijk ook maar betaald om dingen te roepen die je als oplettende lezer ook wel had kunnen verzinnen. Het nieuwe gerucht is enigszins in tegenspraak met uitspraken van Tim Cook dat Apple niet in de business is om een low end iPhone te maken.


De voorspelling van een $99 iPhone komt van RBC-analist Mike Abramsky. Volgens hem gaat Apple niet op kwaliteit besparen maar door de functionaliteit te beperken: het toestel krijgt een camera met een lagere resolutie, heeft geen 3G en een goedkopere internetbundel (rond $15 per maand). De normale iPhone 3G krijgt daarentegen betere functionaliteit, zoals een betere camera en de mogelijkheid om videofilmpjes te maken. Apple zou 20 tot 30 miljoen stuks van de goedkopere iPhones kunnen verkopen. Dat heeft wel een nadelige invloed op de verkoop van de iPhone 3G en de iPods. De brutomarge van Apple gaat tevens omlaag van meer dan 50 procent naar 35 tot 37 procent.

De specificaties van de twee iPhones zijn in onderstaande tabel af te lezen:

rbc-entry-level-iphone

De voorspellingen komen wel een beetje overeen met die van de analist die drie toestellen verwachtte, Peter Misek van de Canadese investeringsbank Canaccord Adams. Misek verwacht ook nog een 32GB iPhone.

Via: Alley Insider
Tipgever: Nathan

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 februari 2009 om 1:34
Categorieën
Geruchten, iDevices
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.