Analist: ‘Apple maakt 5 tot 6 miljoen nieuwe iPhones’

Analist Shaw Wu denkt dat Apple drie iPhones in ontwikkeling heeft, waarvan er twee in de winkel zullen liggen. Apple gaat er 5 tot 6 miljoen van laten fabriceren, veel meer dan aanvankelijk gepland.

iphone 16gbShaw Wu, een bekende analist, die regelmatig speculeert over nieuwe ontwikkelingen bij Apple, heeft nu ook zijn licht laten schijnen over de iPhone-plannen voor de komende maanden. Wu staat erom bekend dat hij niet alles vanachter zijn bureau bekijkt, maar daadwerkelijk in de toeleveringsketen gaat informeren wat er gaande is. Zo ontdekte hij dat er drie nieuwe iPhones in ontwikkeling zijn, maar denkt dat er slechts twee uitgebracht zullen worden.

De twee modellen noemt Wu junior- en senior-iPhones, maar daarmee worden zozeer niet de beoogde gebruikers bedoeld. Het juniormodel heeft standaardspecificaties, terwijl het seniormodel een betere batterij en een krachtiger processor krijgt.

Volgens Wu heeft Apple plannen om 5 tot 6 miljoen stuks van de nieuwe modellen te maken. Dat is veel meer dan de huidige planning van 4,5 miljoen stuks die voor het septemberkwartaal waren gepland (fiscale kwartaal Q4). Of de nieuwe iPhones in juni of juli komen weet Wu nog niet, maar hij voorziet wel problemen voor Apple als de iPhone pas laat in de winkel ligt omdat klanten hun aankoop dan zullen uitstellen. Verder verwacht Wu nog dat er AT&T met andere data-abonnementen zal komen: in plaats van het standaardabonnement van $30 per maand komen er meerdere prijsniveau’s.

Via: Forbes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2009, 12:01
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.