Amerikaanse presidentsverkiezingen: eerlijker dankzij live videostreams vanaf iPhones en Nokia’s

The Uptake bereidt zich voor op de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Mensen kunnen met hun iPhone of andere compatibele telefoon filmpjes van vermeende verkiezingsfraude live streamen, via de dienst Qik.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

uptakeVerkiezingsfraude komt zelfs in de meest ontwikkelde landen voor. We hoeven maar het woord ‘stemmachine’ te noemen en er doemen beelden op van zoekgeraakte lijsten en apparaten die in zeven minuten te hacken zijn. The Uptake heeft daarom de actie ‘Video The Vote’ bedacht, waarmee mensen worden opgeroepen om ongeregeldheden te filmen. Intimidatie van stemmers, gerotzooi met stembiljetten en stemmachines die niet werken zoals ze zijn bedoeld: de organisatie roept iedereen om op het gebeuren live via je mobiele telefoon te streamen met behulp van Qik. Met een geschikte telefoon (iPhone met jailbreak, Nokia N95, etc) kun je de stream live op internet publiceren.

Na het installeren van Qik kun je je aanmelden bij Video The Vote, zodat je op de hoogte blijft. Na het inloggen op Qik.com kun je je aanmelden bij dit evenement, zodat je stream uitgevonden kan worden. Zodra iemand een verdachte gebeurtenis zit kan hij/zij dat filmen en beschikbaar stellen aan The Uptake, die de filmpjes losstaand of in een compilatie gaat publiceren. De persoon die de video heeft gemaakt krijgt de volledige credits, maar mensen kunnen ook anoniem meedoen als ze niet zelf voor het voetlicht willen treden.

Via: SmartMobs-blog (wat overigens een interessant boek van Howard Rheingold is)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:34
Categorie Apps
Onderwerpen fraude, politiek, usa, verkiezingen, vs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.