Anki Drive: WWDC-racegame met echte speelgoedauto’s 23 oktober in Apple Stores

Apple Stores zullen vanaf 23 oktober Anki Drive verkopen, het bijzondere iOS-racespelletje dat je met echte speelgoedwagens speelt.

Anki DriveTijdens WWDC eerder dit jaar werd het bijzondere iOS-spelletje Anki Drive gedemonstreerd. Door een speciale mat op de grond te leggen kun je via een bijbehorende iOS-app een speelgoedautootje besturen, waarmee je kunt racen tegen andere speelgoedwagens die door de computer worden bediend. Deze tegenstanders zijn zich bewust van de positie van de weg en jouw acties, waardoor ze in de echte wereld reageren zoals je ook van videogames gewend bent. Inmiddels hebben de makers bekendgemaakt dat ze Anki Drive vanaf 23 oktober in Apple Stores gaan verkopen voor 199 dollar. Of de nieuwe game gelijk in Nederlandse Apple Stores zal liggen is nog niet bekend.

Anki Drive auto's

Een Anki Drive-starterkit, bestaande uit twee auto’s en de racebaan, zal worden verkocht voor 199 dollar. Pakketten met twee extra auto’s worden verkocht voor 69 dollar. Het is nog onduidelijk of ook de Nederlandse online Apple Store gelijk Anki Drive zal aanbieden. De bijbehorende iOS-applicatie is alvast in de Amerikaanse App Store te downloaden, maar hier in Nederland is hij nog niet beschikbaar. Accessoires verkocht in samenwerking met partners, zoals de Philips Hue-lampen, vinden geregeld wel een weg naar de Nederlandse Apple Store.

Het hoofddoel met Anki Drive is om als eerste over de finish te rijden na een bepaalde aantal rondjes over de racetrack. Dit doe je niet alleen door beter te racen, maar ook door andere autootjes met lichtkanonnen van de baan te schieten. Zo’n schot op een andere wagen wordt door de app geregistreerd, waarna een ander autootje van van de weg wordt gestuurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2013, 11:48
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.