Behringer, Numark en Akai brengen audio-apparatuur voor iPad uit

Behringer, Numark en AKAI hebben audio- en muziektools uitgebracht voor de iPad. In alle gevallen kun je een iPad plaatsen in de mixer, dj-console of draagbare muziekstudio en aansluiten op de dock connector.

behringer-ipadDrie bekende audiobedrijven hebben accessoires voor de iPad uitgebracht. Behringer gaat drie nieuwe audiomixers voor de iPad op de markt brengen. De iPad vormt daarbij de interface naar het apparaat. Rechtsboven is een vak om de iPad in te steken, waarbij je ook de standaardknoppen van een mixerconsole hebt.

Bij de nieuwe DJ-controller van Numark is ook een vak voor de iPad aanwezig, maar deze bevindt zich in het midden. De Numark iDJ Pro werkt samen met de populaire iPad-app djay (€15,99) maar je kunt ook andere (MIDI-)apps gebruiken. De behuizing is gemaakt van geborsteld aluminium met twee draaischijven, die aanraakgevoelig zijn. Je kunt externe hardware aansluiten via RCA- en XLR Master-aansluitingen.

numark idj

Toch liever een AKAI? De Aziatische fabrikant heeft een draagbare muziekstudio ontworpen rondom de iPad 2. Via de dock connector maak je verbinding met de MPC Fly, die je dankzij een scharnier kunt sluiten als en koffertje. Er zijn 16 pads met achtergrondverlichting aanwezig, waarmee je samples en tracks kunt activeren. De samples kun je opnemen met de iPad-microfoon of via een line in-verbinding. Op de iPad installeer je de bijbehorende MPC-app.

akai-mpc fly

akai-mpc-fly

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2012, 21:42
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.