ABN Amro-app kan betalingsgegevens automatisch invullen

De ABN Amro-app voor iPhone en iPad kan betalingsgegevens automatisch invullen op basis van eerdere bij- en afschrijvingen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

abn-amro-afschrijvingDe ABN Amro-app voor iPhone en iPad is in de laatste update voorzien van een nieuwe functie die ‘reply-betaling’ wordt genoemd. Als je al eerder een transactie met iemand hebt gedaan, dan kun je voortaan eenvoudiger nogmaals geld overmaken. De app laat je op een bepaalde afschrijving tikken en vervolgens wordt in het volgende venster de naam en het rekeningnummer automatisch ingevuld. Handig als je bijvoorbeeld vaker geld naar dezelfde persoon overmaakt, maar het bedrag niet altijd gelijk is. Een betaling periodiek uitvoeren kon al langer, maar die beperkt zich telkens tot hetzelfde bedrag.

Wel is het vanaf nu mogelijk om vanuit de app SEPA-betalingen die ingepland (geagendeerd) staan te annuleren. SEPA is de Europese opvolger van het incassosysteem waarmee bedrijven zoals je internetprovider, kabelaar en energieleverancier via een eenmalige machtiging geld van je rekening kunnen afschrijven. In de vorige update werd de app al geschikt gemaakt voor IBAN en het uitvoeren van betalingen binnen het SEPA-gebied. Verder is het nu mogelijk geworden om het pasnummer van je pinpas in de app te wijzigen en kan, naast Nederlands en Engels, ook Duits en Spaans als taal in de app worden gekozen.

Herinstallatie verhelpt problemen

Uit de eerste ervaringen met de update blijkt dat er sprake is van enkele problemen. Bij verschillende mensen crasht de app bij het overmaken van geld. ABN Amro reageert via Twitter dat een herinstallatie van van de app het probleem zou moeten verhelpen. Daarnaast worden er problemen gemeld met het wisselen tussen meerdere rekeningen. Ook hier raadt de bank aan om de app opnieuw te installeren.

Downloaden: Mobiel Bankieren (gratis, universeel, iOS 5.1.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 15:04
Categorie Apps
Onderwerpen abn amro, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.