32 iPad-alternatieven, een jaar later

Vorig jaar maakte Technologizer een lijstje met 32 mogelijke iPad-alternatieven. Hoe staat het een jaar later ervoor met deze mogelijke iPad-killers?

cisco-ciusIn augustus vorig jaar maakte Technologizer een lijstje van 32 potentiële iPad-alternatieven: tablets die in productie waren of bijna op de markt kwamen en die met de iPad konden concurreren. Een jaar later kijkt dezelfde website nog eens terug.

Hoe is het deze iPad-killers vergaan? Opmerkelijk is dat ze bijna allemaal uit de aandacht zijn verdwenen. Probeer maar eens drie of vier stuks te noemen, zonder te spieken… Sommige apparaten zoals die van Archos, waren eigenlijk nooit bedoeld als iPad-killers. Ook de Nook richt zich op een heel ander publiek, niet op de typische tabletkoper. Er zijn ook apparaten zoals de Dell Streak, die geruisloos zijn verdwenen.

En er zijn apparaten die nooit op de markt zijn gekomen, zoals de Rocketfish tablet en de Windows-tablet van Dell. Er waren apparaten die alleen in bepaalde delen van Azië op de markt kwamen, of die voorzien waren van een zodanig prijskaartje, dat niemand ze kocht. Apparaten die nu wel succesvol zijn, stonden niet op het lijstje van vorig jaar, zoals de Nook Color.

Meer info: Whatever Happened to the iPad Rivals of 2010?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2011, 14:40
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.