Writing Kit voor iPad kan ook wiskundige opmaaktaal aan

Writing Kit is een teksteditor voor de iPad met Markdown-ondersteuning en ingebouwde browser. De nieuwste versie ondersteunt ook MathJax, een opmaaktaal voor wiskunde.

writing kitDe universele app Writing Kit heeft afgelopen week een update gekregen. Versie 3.3 lost een aantal bugfixes op, maar bevat ook wat nieuwe functionaliteit. Zo is er nu ondersteuning voor URL-schema’s, zodat er interactie met andere apps mogelijk is. Writing Kit is een app voor mensen die onderzoekspapers of andersoortige documenten moeten schrijven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een draaiboek voor een film of tv-serie.

Via de ingebouwde webbrowser kun je research doen, terwijl je in de teksteditor je verhaal of artikel schrijft. De teksteditor ondersteunt Markdown-tekstopmaak en Dropbox-synchronisatie. De browser staat op z’n beurt ook in contact met allerlei webdiensten, zoals Pinboard en Instapaper. Vanuit de browser kun je meteen linkjes en plaatjes toevoegen aan de tekst.

Het mooie van de URL-schema’s is dat andere apps nu Writing Kit kunnen openen, waarna je reeds ingevoerde tekst verder kunt bewerken in Writing Kit. In de nieuwe versie van Writing Kit zijn nog meer verbeteringen doorgevoerd, zoals ondersteuning voor MathJax, een opmaaktaal voor wiskunde, vergelijkbaar met Markdown.

Downloaden: Writing Kit (€3,99)
Meer info: Writing Kit-website

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2012, 18:24
Categorie Productiviteit
Onderwerpen schrijven, tekstverwerker, writer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.