Aviary brengt eigen fotobewerkingsapp voor iPhone uit

Aviary heeft een gratis fotobewerkingsapp voor de iPhone uitgebracht. De dienst stond bekend als een webgebaseerde fotobewerker. Met de iPhone-app wil Aviary laten zien wat het kan.

aviary 2Aviary is een fotobewerker die je via de browser kunt gebruiken. Het maakt gebruik van HTML en was daardoor ook al op de iPhone en iPad te gebruiken. Je kon bijvoorbeeld foto’s eerst uploaden naar Flickr en ze daarna via de webbrowser bewerken. Nu is er ook een losstaande iPhone-app voor Aviary en hij is nog gratis ook. Je kunt bijsnijden, de helderheid en het contrast van een foto aanpassen of allerlei speciale effecten erop loslaten. De interface is overzichtelijk, zodat zelfs je oma snapt hoe het werkt. Op het openingsscherm kies je voor Camera (foto maken), Gallery (bestaande foto’s) of Edit this photo. Kies je het laatste, dan gaat de app aan de slag met de foto die op dat moment bovenin beeld te zien is.

Je kunt ook door de foto’s bladeren om een andere foto te selecteren. De reeds aanwezige foto’s in je camerarol worden in CoverFlow-stijl over het scherm geschoven. Vervolgens kies je een van de gewenste bewerkingen of effecten. Door op de knop te drukken kun je de situatie vóór en na vergelijken. Gebruik je alleen bepaalde bewerkingen, dan kun je die prominenter in de app laten verschijnen. Aviary is gratis, maar er zitten een aantal effectjes in waarvoor je moet betalen.

aviary iphoneOntwikkelaars kunnen de Aviary SDK ook gebruiken om fotobewerking in hun eigen apps op te nemen. Deze losse app is bedoeld om te laten zien wat er technisch mogelijk is, zodat ontwikkelaars geïnspireerd raken en met de Aviary SDK aan de slag gaan. Voor gewone gebruikers is het alleen maar mooi meegenomen: de Aviary-app is gratis en bevat eigenlijk alle basisbewerkingen die je nodig hebt. Bijsnijden, roteren, kleurbalans, helderheid, contrast en verzadiging zijn aan te passen. Het verscherpen of juist ‘blurren’ van een foto of het weghalen van rode ogen is ook mogelijk. De resolutie van de foto aanpassen is echter niet mogelijk.

De Aviary-app zou een alternatief kunnen zijn voor de gratis Photoshop Elements-app van Adobe. Die is ook gratis en bevat een aantal in-app aankopen voor geavanceerde functies en filters.

Downloaden: Photo Editor by Aviary (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2012, 20:24
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen aviary, fotobewerking, photoshop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.