World In The Hands: nieuws van over de hele wereld

Nederlandstalig nieuws van over de hele wereld kan je gemakkelijk en snel vinden met World in the Hands, kortweg WITH. De iPhone-app bestaat uit een beeld van de planeet, een zoekbalk en resultaten van nieuwssites.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WITH World in the Hands wereldnieuws header iPhoneWorld In The Hands, of WITH, is een nieuwsapplicatie die maar bestaat uit één pagina. Bovenin beeld staat een zoekbalk, daaronder is onze planeet afgebeeld. Door een plaatsnaam in te voeren in de balk, zoekt de applicatie de locatie op de wereldbol op en zoekt hij naar het nieuws dat erbij hoort. De toepassing raadpleegt meerdere bronnen voor het verzamelen van het nieuws, maar pakt Nederlandstalige nieuwsdiensten zodat je berichten in onze eigen taal leest.

WITH World in the Hands wereldnieuws iPhoneNederlandstalige websites beslaan natuurlijk niet het nieuws van plaatsen over de hele wereld, dus bij veel steden en dorpen zul je resultaten zien die inaccuraat zijn. Zoek op Marseille en je ziet een paar actuele sportberichten, maar het enige echte nieuwsbericht komt uit Luik. Zoek op een plaats in Groningen of Drenthe en RTV Oost, dat in de gelinkte tekst geen melding doet van de gezochte plaatsnaam, behoort steevast tot de bronnen van een zoekresultaat. Tja, daar heb je niet zoveel aan. Maar anderzijds: met welke app zoek je zo snel op Nederlandstalig, plaatsgebonden nieuws? Gelukkig staan er ook aardige nieuwsresultaten tussen. In Baarn lezen we over een beroving, in Groningen staat een column over de tramplannen in de stad en in Beilen prijkt een voetbalverslag. De berichten zijn niet langer dan een dag oud.

WITH is als applicatie niet groter dan één scherm, maar biedt wel een een in-app browser waarin je de artikelen kan lezen. Op het ene scherm vind je wel enkele opties en functies. Zo zie je rechts van de wereldbol de huidige temperatuur in Celsius in een gebied. Links van onze planeet prijkt de waarde van een munt in euro’s. Daaronder kan je met een knop wisselen tussen nieuwsberichten over een plaats en tweets erover. Daarbij worden overigens wel Engelstalige resultaten geladen. Tenslotte kan je met een knop informatie over de plaats op Bing en Wikipedia vinden. Een optie die WITH af zou maken, is de keuze voor Engelstalige bronnen. Daar zijn er immers veel meer van.

Downloaden: World In The Hands (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2012, 0:40
Categorie Nieuws
Onderwerp oorlog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.