Witelist: wijs elkaar op aanbiedingen in de buurt

Witelist is een nieuwe app voor de iPhone waarmee je leuke producten en aanbiedingen op jouw plek kan delen met andere gebruikers. Je kan anderen Witelisten om op de hoogte te blijven van hun ontdekkingen.

Witelist producten aanprijzen iPhoneJe moet even achter je oren krabben om te zien waar de nieuwe iPhone-applicatie Witelist nou precies staat, afgaande op de beschrijving in de App Store. Het is een app die gebruikers foto’s met elkaar wil laten delen, maar persoonlijke kiekjes dan weer liever niet. Het is een app waarmee je alles kan recenseren dat je in de buurt tegenkomt, maar dat is dan weer niet de hoofdzaak. Het is een app die om producten en aanbiedingen op locatie draait, maar het is geen Groupon of Pocketdeals. Toch is het wel een geinige app.

Zodra je met de plus rechtsboven een item in Witelist wil aanmaken, schiet je ter plekke een foto, geef je een beschrijving en word je verzocht in een extra regel tekst, een prijs of een code (?) bij je item te zetten. Je koppelt je product of andersoortige foto aan een locatie en zo kunnen andere gebruikers van de applicatie je ontdekking terugzien als ze op dezelfde plek zijn. Een pagina van een item bevat bovenin de naam van de locatie, dan de foto, dan het tijdstip van de ontdekking, dan de omschrijving en onder een knop lees je de details zoals de prijs. Bij elk product zie je hoe vaak het is bekeken en hoeveel reacties erop zijn.

Geinig aan Witelist is dat je andere gebruikers intensief kan volgen; ‘Witelisten’. Je kan er daarbij zelfs voor kiezen om automatisch een pushbericht te krijgen als een gevolgde een nieuw bericht plaatst. Dat hoeft overigens niet: je kan eveneens instellen dat je alleen pushberichten krijgt als iemand een reactie op je ontdekking geeft. Dat doe je op je profielpagina, waar je ook je ontdekkingen kan teruglezen en je Witelist kan indelen.

Er zijn vier manieren waarop je de laatste items in de applicatie kan bekijken: in de buurt, laatst toegevoegd, laatste ontwikkelingen in je Witelist, laatste reacties van jou en op jou en een zoekfunctie op de plek waar je bent. De app werkt nog niet vlekkeloos. Zo duurt het even voordat de locatie op een heldere manier boven een toegevoegd item komt te staan en verschijnt een reactie ook niet meteen. Zo ben je al snel geneigd nog een reactie te plaatsen. Ook een manier om een gloednieuw, ietwat onduidelijk gefocust, sociaal netwerk te verlevendigen.

Downloaden: Witelist (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2012, 22:34
Categorie Lifestyle
Onderwerpen aanbieding, producten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.