Word Chat: nieuw woordenspel met videochat op de iPhone

Word Chat is een nieuw woordspel voor de iPhone en iPad waarmee je tegelijk een woordspel kan spelen en kan videochatten. De regels zijn vergelijkbaar met Wordfeud, maar het is geen Scrabble.

Word Chat online woordspel met videochatAls er één spel momenteel booming is op de iPhone én Android, dan is het Wordfeud. De enige Nederlandstalige Scrabble-variant op de iPhone die je online kan spelen, staat een half jaar na de introductie opeens in de top van meest gedownloadde apps. Twitterend Nederland raakt er niet over uitgepraat. Ontwikkelaar Grl Games kon dus geen beter moment uitkiezen om haar nieuwe woordenspel aan te kondigen. Word Chat combineert razendsnel woorden maken met videochat.


Word Chat is geen regelrechte Scrabble-kloon zoals Wordfeud is, maar het spel werkt nog wel met letters die een eigen waarde hebben naar gelang hun bruikbaarheid. Zo is een S 1 punt waard, een B 3 punten en een Q 10. In Word Chat dien je in een wedstrijd van 100 seconden zoveel mogelijk waardevolle woorden te maken met de letters die je op je plankje krijgt. Voor alle letters die je hebt gebruikt, krijg je weer nieuwe letters. Bovendien leveren langere woorden meer punten op: een woord van 5 letters krijgt een dubbele waarde, een woord van 6 letters wordt berekend met een factor x3 en een zeven-letterige klapper krijgt een x4. Ondertussen houd je een videogesprek met een tegenspeler.

Naast de online multiplayer, zal Word Chat ook worden voorzien van enkele modi voor de offline speler. In een van de speltypes krijg je 200 letters en een timer, met de opgave zoveel mogelijk punten te scoren. In een ander spel rek je de tijd door woorden van minstens vier letters aan te leggen.

Word Chat is niet het eerste spel van Grl Games met online multiplayer en videochat op hetzelfde moment. Eerder bracht ze al Full Deck Hold’em uit voor de iPad. Word Chat moet 1 september verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.