Windscape voor iOS brengt windstromingen in beeld

Windscape voor iPhone en iPad is een app die de wolkenpatronen en windrichtingen in beeld brengt door visualisaties.

windscape-wereldWindscape is een iPhone-app die de stromingen van het weersysteem in beeld probeert te brengen. De app doet dat met gekleurde stipjes in verschillende kleuren, die afhankelijk zijn van de temperatuur. Op een wereldkaart zie je duizenden puntjes, die samen het patroon van wolken vormen en die afhankelijk van de windrichting bewegen zodat een animatie ontstaat. Je kunt inzoomen op een gebied en kijken hoe de windstromingen bij jou in de buurt zijn.

Windscape is een wat vereenvoudigde versie van de iPad-app Seasonality Go, die behalve windstromingen ook nog andere informatie laat zien en €6,99 kost. In Windscape krijg je wat minder informatie, maar de prijs is er dan ook naar: €0,89.

Wat heb je nou eigenlijk aan Windscape? Eigenlijk is het vooral een indrukwekkende visualisatie om op je bureau te zetten. De satellietbeelden met de wolkenpatronen zijn leuk als vermaak en je steekt er ook nog iets van op. De hoeveelheid toelichting in de app is nogal beperkt (bijvoorbeeld geen datum- en tijdsaanduiding) en ook in de App Store-omschrijving is de ontwikkelaar nogal kort van stof: “Ontdek niet eerder geziene relaties, krijg een beter algemeen begrip van het weer en laat jezelf inspireren door de natuur”. Gebruikers geven de app gemiddeld 4,5 sterren.

Downloaden: Windscape (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

windscape

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2013, 9:00
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.