Waze krijgt update: toeteren naar andere rijders en inchecken met Foursquare

Navigatie-app Waze heeft een update gekregen voor iPhone en iPad, met virtueel toeteren naar vrienden, 4SQ-checkins en meer.

waze icoonOndanks een eerder bericht op deze website, lijkt het er inmiddels toch niet op dat Facebook de gratis navigatie-app Waze zal overnemen. Maar Facebook staat wel centraal als een van de verbeterpunten in de nieuwe update die Waze zonet heeft gekregen. Als je de app koppelt aan Facebook, komen de Facebook-evenementen nu bij je lijst te staan waar je naartoe kan navigeren. Ook zie je vrienden die op zoek zijn naar dezelfde bestemming nu op de kaart aangegeven. Je kan zo zelfs virtueel toeteren naar vrienden, ook als je op dat moment zelf niet rijdt.

Waze 3.7 herintroduceert de mogelijkheid om in te checken op een locatie met Foursquare. Dat doe je door in het pop-up menu met de knop rechtsonder, naar onderen te scrollen en de nieuwe Check in-knop te drukken. De app stelt dat de pop-ups opnieuw zijn ontworpen, maar je moet wel even goed kijken om dat te zien. Wat wel duidelijk is veranderd, is dat je de Inbox nu tegenkomt in het hoofdmenu in het linkerknop-menu. Daar zie je berichten. Facebookvrienden benader je met een tabje rechts in beeld op de kaartweergave, en daar kan je anderen ook berichten. Toeteren kan je alleen bij vrienden die op dat moment rijden.

Beste iPhone apps Waze screenshotVerder kan je in de app bedienen met het Noorden steeds bovenaan weergegeven. Je kan ervoor kiezen alleen berichten door te krijgen ook als je de app op ‘mute’ hebt gezet en er is ondersteuning voor autoradio’s van JVC, dankzij de App Link Mode van dat merk. De laatst benoemde update is wel heel detaillistisch: als je met je input onder de rechterknop iets hebt betekend voor het aanpassen van de kaart, krijg je de beschikking over drie nieuwe statussen waarmee je virtueel mee zichtbaar bent op de weg: een 8-bit uitstraling, robot of een t-rex.

De gratis navigatie-app Waze is een groot succes, en het is niet zo raar dat er allerlei geruchten opborrelen over mogelijke overnamekandidaten van de applicatie. Wat ervan waar is, is een beetje een raadsel. Facebook lijkt inmiddels afgeketst en inmiddels heeft Apple CEO Tim Cook ook aangegeven Waze niet over te nemen. Naar verluidt is ook Google in gesprek met de navigatieleverancier.

Downloaden: Waze (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 15:05
Categorie Navigatie
Onderwerpen Navigatie, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.