Watersport: iPhone-app geeft tips voor zeilen en varen in Friesland

De provincie Friesland heeft een eigen app uitgebracht om recreatievaarders, zeilers, surfers en zwemmers op de hoogte te brengen van bruggen, sluizen, verkeersborden en regels op het water in Fryslan.

Watersport iPhone-app Friesland varenFriesland heeft een applicatie uitgebracht dat kan dienen als geactualiseerd handboek voor zeilers, vaarders en zwemmers in de provincie. De applicatie voorziet in een tamelijk tijdloos onderdeel als de verkeersborden die je langs het water kan tegenkomen en hun betekenissen, maar houdt je bijvoorbeeld ook op de hoogte van plekken waar je wel en niet in het water kan springen voor een frisse duik. Voor ervaren vaarders is er minder te zoeken in de app, maar ook zij kunnen er baat bij hebben.


Watersport hoofdmenuZo zet de eerste optie in het hoofdmenu meteen de brugtijden in het jaar voor je op een rij, aangevuld door de tweede sectie die de bruggen en sluizen in de provincie in kaart (of een lijstweergave) brengt. Bij de zwemlocaties zie je aan de kleur of je er kan zwemmen. Bij het grote aantal groene pinnen op de kaart is er niks aan de hand, bij een gele indicator is er bijvoorbeeld sprake van een bacterie. De enige rode wijst op werkzaamheden waardoor zwemmen tijdelijk niet kan – hetgeen wordt uitgelegd op de pagina als je op een pin drukt. Je ziet dan ook de faciliteiten die voorhanden zijn en een foto van de plek. Middels de Toon Route-functie zet Google Maps er, gewoon via het land trouwens, een route naartoe uit.

Watersport zwemlocaties FrieslandVoor wie nog geen zeebenen heeft, zijn de verkeersborden en regels op het water erg handig. In de laatstgenoemde wordt kort en krachtig uitgelegd wie wanneer voorrang heeft. De algemene regels bevatten ook verschillende adviezen – maar voor afmeren en aanleggen is een aparte knop in het hoofdmenu aangemaakt. Een weer andere sectie leidt je naar de stappen die je moet ondernemen als je zelf of een andere boot in nood verkeert.

Het frivoolste element is de in-app prijsvraag waarin je een waterdichte camera kan winnen door de beste of leukste foto van Friesland te uploaden. Tips en nieuws, bestaande uit drie Twitter-lijsten met allerlei twitteraars, maakt de applicatie af. Het enige wat dan nog expliciet mist, zijn locaties om aan te meren. Daar voorziet de ANWB-app Waterkaarten bijvoorbeeld in.

Downloaden: Watersport (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.