Volkswagen Think Blue Challenge: leer energiezuinig rijden

Volkswagen probeert met Think Blue Challenge mensen aan een economische rijstijl te helpen. Je moet zuinig met benzine omgaan en proberen zover mogelijk te rijden op een beperkte hoeveelheid brandstof.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

volkswagen think blue challengeDe autosalon in Geneve is in volle gang en dat betekent dat we van heel wat automerken nieuwigheden kunnen verwachten. Volkswagen heeft in de afgelopen maanden al behoorlijk wat iPhone-applicaties uitgebracht: er was eentje voor de Dakar Rally, een gratis variant van Firemint’s Real Racing, de Polo Challenge en VW Rijbewijs om de examenvragen voor je theorie-examen te oefenen. Nu is er weer een nieuwe game: Volkswagen Think Blue. Challenge.

volkswagen think blueIn samenwerking met Fish Labs is een game gemaakt waarin je leert om energiezuiniger te rijden. Het gaat niet om snelheid, maar om zo slim mogelijk met je brandstof omgaan. De game doet denken aan Rally Master Pro 3D, waarbij je deze keer steeds checkpoints moet aandoen, waar je kennisvragen over energiezuinig rijden moet beantwoorden. Een goed antwoord levert je extra brandstof op. Met de hoeveelheid benzine die je tot je beschikking hebt probeer je zo ver mogelijk te komen. Misschien helpen daarbij de tips van Het Nieuwe Rijden, waarbij je de auto langer laat uitrollen en op het juiste moment schakelt.

Is Volkswagen erin geslaagd om te laten zien dat energiebesparing ook leuk kan zijn? Je kunt het gratis ontdekken. Er zit ook een functie in om je score online te vergelijken met andere spelers.

Downloaden: Volkswagen Think Blue. Challenge (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2010, 22:01
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.