Volkswagen brengt iPhone-applicatie voor Dakar Rally uit

2010 Dakar Rally is een nieuwe applicatie van Volkswagen, waarmee je Dakar 2010 op je iPhone kunt volgen. Je krijgt de route te zien, leest achtergrondinfo, krijgt interactieve wedstrijden voor je neus en video-samenvattingen van de race.

dakar rallyOver drie weken gaat de Dakar Rally van start. Volkswagen heeft daarom een iPhone-applicatie uitgebracht met de naam Volkswagen Rally Mobile – 2010 Dakar. Je kunt het gratis downloaden en gebruiken om nieuws, resultaten, video’s en achtergrondinformatie over de rally te volgen. In de race doen vijf Touareg’s van Volkswagen mee, maar natuurlijk ook veel andere automerken. Deze keer geen Parijs op het programma? Nee, want de race wordt gereden in Zuid-Amerika, voornamelijk door Argentinië en Chili, waarbij tweemaal de Andes wordt doorkruisd. Het parcours gaat over de pampa’s en door de Atacama-woestijn. Van 1 tot 17 januari is het zover.


Via de applicatie gaat Volkswagen ook multimedia-wedstrijden en interactieve functies aanbieden. Dagelijks krijg je een videosamenvatting van minstens drie minuten, soundbites van de Volkswagen-medewerkers en foto’s waarop ongetwijfeld veel Touareg’s voorkomen. De biografieën van Carlos Sainz, Giniel de Villiers en andere Volkswagen-coureurs is ook aanwezig. Je krijgt dus wel een gekleurd beeld van de rally als je deze applicatie installeert, maar gelukkig zit er ook algemene informatie in, zoals een routekaart.

Downloaden: Volkswagen 2010 Dakar (gratis)

dakar rally volkswagen

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.