Overview Calendar voor iPhone synchroniseert nu Mac- en iOS-agenda’s

Overview Calendar voor iPhone kan nu agenda's uitwisselen met Mac en de standaard iOS-agenda én is tijdelijk gratis.

overview iphone agendaOverview Calendar is een agenda-app die vorige maand verscheen en voor een bijzondere insteek kiest. Je krijgt een Time Machine-achtig overzicht van de data, in plaats van een raster. Minpuntje van Overview was tot nu toe dat je je agendagegevens opnieuw moest invoeren. Er was niet gedacht aan het synchroniseren van bestaande agenda-gegevens, bijvoorbeeld vanuit Google Agenda. Raakte je je iPhone kwijt, dan was je ook al je afspraken kwijt. Dat probleem is nu opgelost: in de nu verschenen update van Overview is synchroniseren met Mac- en iOS-agenda’s mogelijk.

overview agenda invoerenHet betekent dat je rechtstreeks data kun inlezen uit de standaard agenda-app op iOS. Via iCloud heb je ook de mogelijkheid om Mac-agenda’s te synchroniseren. Standaard staat het synchroniseren via iCloud echter uitgeschakeld; je zult het dus even handmatig moeten inschakelen.

Leuke bijkomstigheid is dat de Overview-app tijdelijk gratis te krijgen is, terwijl je normaal gesproken €2,69 betaalt. De vraag is alleen: is het wel handig om zo’n Time Machine-achtige interface te gebruiken. Misschien heb je toch liever een lijstje voor meer overzicht. Maar het idee dat verder weg gelegen afspraken ook ver weg in beeld liggen, is wel leuk bedacht. De interface kan in zwart (zie hierboven) of in wit (zie screenshots in de App Store) worden ingesteld.

Invoeren van nieuwe afspraken doe je ook op een aparte manier, zoals je hiernaast kunt zien. In plaats van een exacte datum kun je ook ‘in a few days’ kiezen. Overview pakt dan een datum drie dagen later en kiest standaard voor 10:00 uur, maar je kunt dit natuurlijk meteen aanpassen aan jouw voorkeur.

Downloaden: Overview Agenda (tijdelijk gratis, normaal €2,69, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2014, 21:36
Categorie Productiviteit
Onderwerp activity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.