Voice Actions: iPhone bedienen met je stem

Voice Actions is een iPhone-app waarmee je je iPhone kunt bedienen met je stem. De app is vergelijkbaar met Siri, Vlingo of Dragon Dictation en werkt op de elke iPhone vanaf iOS 4.0.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

voice actionsWie geen iPhone 4S met Siri heeft, maar toch stemcommando’s wil geven, kan het eens proberen met Voice Actions. Met deze app kun je e-mail en sms-berichten zenden met je stem, je kunt vragen stellen, zoeken op internet, muziek starten en stoppen of vertalingen opvragen. Eerder vertelden we al over Vlingo en de Dragon-software van Nuance waarmee je ook in het Nederlands kunt dicteren. Voice Actions is een soortgelijk Siri-alternatief voor je iPhone.

De naam Voice Actions geeft al aan wat je met deze app kan doen: gesproken commando’s geven. Je kunt bijvoorbeeld herinneringen instellen, net als bij Siri. De app kan nieuws, foto’s of video’s zoeken en je kunt met je stem vrienden bellen. Elke iPhone of iPod touch met iOS 4.0 of hoger is geschikt en het werkt volgens de ontwikkelaar beter dan de ingebouwde spraakcommando’s van iOS. Er zijn 300 opdrachten mogelijk.

De prijs van de app zal voor sommige mensen een drempel vormen, maar de ontwikkelaar geeft aan dat ze daar niets aan kunnen doen. Om gebruik te kunnen maken van de spraakherkenningstechnologie moeten ze licentiekosten betalen. Voorbeelden van opdrachten die je kunt geven zijn: “Wat is de hoofdstad van Brazilië?”, “Wat is de afstand tot de maan?”, “Geef me de horoscoop voor het sterrenbeeld Leeuw” en natuurlijk simpele opdrachten zoals: “Maak me wakker om 8 uur”. Een goede internetverbinding is vereist. Zelfs opdrachten die Siri niet ondersteunt zoals “Maak een video” zijn mogelijk. Je zit niet vast aan een standaard formulering, maar mag wat variatie aanbrengen. In een volgende versie zullen betere alarmfuncties en een weersverwachting in graden Celsius worden toegevoegd. Sinds de lancering van Siri heeft Voice Actions een enorme boost gekregen in verkoopaantallen, wat maar weer aantoont dat Apple niet zomaar concurrerende apps uit de markt drukt, maar dat het juist positief voor derden kan uitpakken.

Downloaden: Voice Actions (€3,99)

Eén van de lezers attendeerde ons erop, dat je na een bepaald aantal berichten opnieuw €3,99 moet betalen om de app langer te mogen gebruiken. Dit blijkt echter niet het geval. In de reacties hieronder is te lezen dat je de app gratis opnieuw kunt activeren, zonder te moeten betalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2011, 15:35
Categorie Diensten
Onderwerp spraak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.