Populaire woordspel Ruzzle krijgt iPad-versie

Ruzzle, het online te spelen woordspelletje, is geoptimaliseerd voor iPad na de iPhone. Je kan het met twee spelers op één iPad spelen!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Ruzzle iPad update 1.7Het razend populaire woordspel Ruzzle is uitgekomen voor de iPad. Een nieuwe update van de iPhone-app zorgt ervoor dat het spelletje is geoptimaliseerd voor het grotere scherm, zodat je nu ook op de iPad zoveel mogelijk woorden kan maken uit de letters die je in een vierkant tekstveld ziet. Wie de iPhone-versie van Ruzzle al op de iPad speelde, zal echter van een koude kermis thuis komen: het speelveld is nu juist kleiner! Er staat wel iets leuks tegenover.

Ruzzle heeft gekozen voor een rustige presentatie van het tekstveld. Het vierkant met de letters erin is daarom niet prominent in beeld, maar neemt slechts het centrum van het scherm in beslag, omringd door een grote blauwe rand. Om te stellen dat je nu een leesbril nodig hebt om Ruzzle te spelen gaat wat ver, maar je mag wel iets dichter op het scherm kruipen dan voorheen.

Ruzzle iPad twee spelers

De update van de iPad brengt nog wel een erg leuke extra met zich mee, die ervoor zorgt dat het spel ook leuk is om te doen tegen iemand anders als je even geen internetverbinding hebt. Ruzzle heeft een stand voor twee spelers op één iPad, waarbij je tegenover de ander plaatsneemt en allebei in dezelfde straffe tijdslimiet zoveel mogelijk woorden in het veld maakt. Beide spelers krijgen hetzelfde veld voor ogen, zodat de kansen gelijk zijn. Wel zo leuk.

Ruzzle statistieken spelersprofiel

De basis van Ruzzle is vergelijkbaar met het letterspelletje Boggle dat lange tijd rond etenstijd op de Nederlandse televisie te zien was. Jij en je tegenstander krijgen dezelfde hoeveelheid tijd om een veld van 4 keer 4 blokken woorden te maken. Dat doe je hier door een lijn te trekken met je vingers over de blokken, die daarvoor horizontaal, verticaal of diagonaal naast elkaar moeten liggen. Je kan verschillende potjes openen in de game en krijgt alle tijd om jouw beurt te nemen, waarna je tegenstander een pushbericht krijgt met het verzoek jouw dan nog onzichtbare score te breken. Aan het einde van een ronde wordt getoond wie meer woorden maakte en de ronde wint. Ruzzle houdt verder allerlei statistieken bij, zoals bijvoorbeeld hoeveel centimeters aan woorden je al hebt gelegd. In het prille begin van dit jaar wist Ruzzle al 12 miljoen spelers aan zich te binden.

Downloaden: Ruzzle (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2013, 12:41
Categorie Games
Onderwerpen puzzelgame, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.