Verstandig zonnen met de KWF Zonkracht-applicatie voor iPhone

KWF Kankerbestrijding heeft een Zonkracht-applicatie uitgebracht om mensen te waarschuwen voor te sterke zonnestralen.
Jeroen Oosterhof - · Laatst bijgewerkt:

zonkracht iphoneEigenlijk weet iedereen dat teveel in de zon zitten niet erg gezond is. Onverstandig zonnen vergroot de kans op huidkanker, iets waar KWF Kankerbestrijding al jarenlang voor waarschuwt. Het blijkt namelijk dat maar liefst 40% van de Nederlanders zich niet voldoende beschermt tegen de zon en dat er jaarlijks 36.000 nieuwe gevallen van huidkanker zijn. Een nieuwe iPhone-app van KWF Kankerbestrijding probeert je bewuster te maken van de schadelijke gevolgen van zonnebaden.

De applicatie is onderdeel van de Zon Verstandig-campagne die KWF ook dit jaar weer is gestart om zonaanbidders bewust te maken van de risico’s die het zonnen met zich meebrengt. De iPhone-applicatie geeft op basis van je huidtype aan wat de huidige zonkracht voor jou betekent.

zonkracht iphone huidtype zonkracht iphone

Je huidtype wordt door middel van zes vragen bepaald. Je kunt niet alleen je eigen huidtype bepalen en opslaan, maar ook die van nog negen andere personen. Om de zonkracht te meten moet je je iPhone in de zon houden en op een knop drukken om de zonkracht te meten. Vervolgens ontvang je een advies dat bij jouw huidtype past.

KWF Zonkracht is eenvoudig van opzet en doet precies wat het belooft. Daarnaast kan het advies voor sommige gebruikers wel eens een verrassing zijn; het lijkt namelijk alsof we denken dat we veel langer kunnen zonnen dan eigenlijk gezond is. De app is ook voor Android-telefoons verschenen.

Downloaden: KWF Zonkracht (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 14:10
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerpen goede doelen, kanker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.