Vergelijking 35 tekstverwerkingsapps voor de iPad

Op zoek naar een tekstverwerker voor je iPad? Een overzicht met 35 tekstverwerkingsapps voor de iPad laat zien welke apps de functies hebben die jij zoekt. De prijs varieert van gratis tot 20 dollar.

ipad tekstverwerkersDe iPad is een populair hulpmiddel om teksten te schrijven. Er zijn dan ook al heel wat gespecialiseerde apps om teksten op de iPad te schrijven. De apps zijn gericht op verschillende doelgroepen en bevatten verschillende functies. De vraag dringt zich dan al snel op: wat in jouw geval de beste tekstverwerkingsapp voor de iPad? Brett Terpstra zag door de bomen het bos niet meer en besloot zoveel mogelijk apps te vergelijken in een indrukwekkende tabel. Hij keek naar synchronisatie met online diensten zoals Dropbox, iCloud en WebDAV, vergeleek de mogelijkheden om documenten te exporteren en maakte een lijst met andere functies zoals Markdown- en TextExpander-ondersteuning. Bij elke app is te zien welke sterke punten de app heeft en waar je de website van de ontwikkelaar kunt vinden.


Welke is de beste? Dat hangt maar net af van de toepassing en je eigen wensen. De app met de meeste Yes-vakjes kan net die ene functie niet ondersteunen die jij zoekt, of is veel duurder dan een app die ook zou voldoen. De duurste app is AppWriter ($19,99) en heeft speciale aanpassingen voor dyslectische schrijvers, maar is alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store. Terpstra klaarde de klus niet in z’n eentje: hij schakelde anderen in om de gegevens aan te leveren (met een mooi woord: crowdsourcing). Op dezelfde wijze zorgt hij dat de gegevens correct zijn: iedereen die foutjes tegenkomt kan dat melden, waarna Terpstra zijn tabellen aanpast.

De totale lijst bestaat trouwens uit iets meer dan 35 apps. Er zitten twee tussen (FastEver en TextCrafter) die niet op de iPad zijn afgestemd en die daarom alleen in opgerekte weergave te gebruiken zijn.

Meer info: iTextEditors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.