Van der Valk hotelketen brengt eigen iPhone-app uit

De grote Nederlandse hotelketen met de toekan op het dak heeft een eigen applicatie voor de iPhone en iPod touch uitgebracht. Daarmee zie je de dichtstbijzijnde hotels op een rij en kan je uitvoerig lezen en aan de hand van foto’s zien wat ze te bieden hebben. Van elk hotel krijg je informatie over de […]
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Van der Valk iPone iPod touchDe grote Nederlandse hotelketen met de toekan op het dak heeft een eigen applicatie voor de iPhone en iPod touch uitgebracht. Daarmee zie je de dichtstbijzijnde hotels op een rij en kan je uitvoerig lezen en aan de hand van foto’s zien wat ze te bieden hebben. Van elk hotel krijg je informatie over de kamers, de faciliteiten, last minutes en de arrangementen die worden aangeboden. Je kan een hotel mailen en bellen vanuit de applicatie en via Google Maps plan je er een route naartoe.

Je kan de dichtstbijzijnde hotels zien op een kaart met het meest rechter tabblad; het meest linker zet ze op een rij met naam, adres, de vanafprijs en een foto. Met een groene balk in de foto zie je hoe ver je van het hotel vandaan bent. De applicatie gebruikt steeds andere kleuren op de verschillende pagina’s maar ziet er strak en zakelijk uit. Qua inhoud richt het zich qua arrangementen en hotelinformatie met name op niet-zakelijke hotelovernachters. Saillant detail is dat de pagina ‘hotels in de buurt’ knoppen en een navigatiebalk in de kleur van appelmoes hebben – een toefje waar de keuken van Van der Valk bekend om staat. Het middelste tabblad laat alle hotels in een overzicht zien, begeleid door een zoekfunctie.

Elk hotel wordt aangeduid met een of meerdere foto’s in een balk bovenin het scherm. Je kan de foto’s vergroten en er tussen swipen. Soms zijn ze voorzien van onderschriften zodat je weet waar je naar kijkt. Dat verschilt per hotel. Bij de faciliteiten zie je een checklist met punten die het filiaal biedt met eronder een grote belknop. Arrangementen leidt je naar acties van de hotelketen en kamers geven je, een beetje afhankelijk van het hotel, foto’s en een uitgebreide omschrijving van wat je krijgt voor welke prijs. Voor een exacte prijs en reservering moet je toch echt de iPhone aan je oor houden.

Downloaden: Van der Valk (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2012, 21:58
Categorie Reizen
Onderwerpen habbo hotel, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.