Upcoming: Teehan+Lax werkt aan bijzondere agenda-app voor iOS

Upcoming is een bijzondere agenda-app waar ontwikkelaar en ontwerper Teehan+Lax op het moment aan werkt.

Upcoming Teehan LaxHet Amerikaanse ontwerpbureau Teehan+Lax werkt aan de interessante agenda-app Upcoming voor iOS, die met behulp van swipes op unieke manier bediend kan worden. De app doet hierdoor gelijk denken aan het populaire Clear, dat een unieke twist gaf aan het idee achter todo-apps met slimme swipes en andere tapcommando’s. In Upcoming heb je alleen het dagoverzicht van je agenda, waar je doorheen beweegt door het scherm ingedrukt te houden en naar boven of beneden te swipen.

Met Upcoming wil Teehan+Lax een totaal andere manier bieden om je agenda-informatie te bekijken, door de informatie op een andere manier te tonen. Dit is ook de reden waarom er geen week- of maandoverzicht in de app zit: door enkel de relevante informatie over de huidige dag te tonen, denken de makers dat ze niet beperkt worden door de gebruikelijke conventies van agenda-apps.

Door over je agenda-items te vegen zoom je in op bepaalde afspraken, zodat je beter kunt zien wat er op bepaalde momenten is gepland. Een swipe naar beneden aan de bovenkant van het scherm biedt toegang tot het instellingenscherm, waar je bepaalde agendadiensten kunt in- of uitschakelen. Dit venster lijkt een beetje op het transparante Berichtencentrum dat Apple in iOS 7 zal introduceren. Een veeg naar bovenin onderin de app toont de eerstvolgende afspraak die je morgen hebt, zodat je stiekem toch nog een beetje inzicht hebt in andere dagen.

Het is nog niet duidelijk wanneer Upcoming exact in de App Store verschijnt. De app zal door het gebruik van enkel een dagoverzicht waarschijnlijk ook niet als vervanger voor Apple’s officiële Agenda-app dienen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2013, 10:56
Categorie Productiviteit
Onderwerp teehan+lax

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.