VaarWater 2 toont nu drukte op Amsterdamse grachten

De Nederlandse waternavigatie-app VaarWater 2 is voorzien van een drukte-indicatie op de Amsterdamse grachten, in samenwerking met TNO.

VaarWater 2 Amsterdamse grachten navigatieDe Nederlandse route-app voor op het water VaarWater 2, heeft de aangekondigde update gekregen waarmee je de drukte op de Amsterdamse waterwegen kan bekijken. De afgelopen periode legde stichting Waternet in samenwerking met TNO allerlei radars aan in de Amsterdamse grachten, waardoor de drukte daarin gemeten kan worden. Hoe druk het is, zie je nu terug in de iPhone-app aan kleuren op de kaart.


Waternet route AmsterdamHet is een drukte van belang op de waterkaart van Amsterdam, want standaard zie je naast een indicatie van de drukte ook nog steeds allerlei points of interests op de kaart aangegeven, zoals sluizen en voorzieningen aan wal. Nog naast de actuele meldingen die door andere gebruikers zijn doorgegeven en bekende stremmingen. In de applicatie kan je kiezen uit verschillende routes die je wil varen in en om Amsterdam. De drukte-indicatie moet je helpen een keuze te maken.

Verder maakt de update van VaarWater 2 het mogelijk om geplaatste foto’s die je deelt met andere gebruikers, weer te verwijderen. Ook is er een kleine optimalisatieslag gemaakt voor de snelheid van de app.

VaarWater 2 is een handige applicatie voor recreatieve vaarders, met allerlei interessante plekken langs het water die aangegeven staan en de mogelijkheid meldingen en verslagen uit te brengen voor andere gebruikers. De app kreeg na de uitgave echter veel kritiek te verduren omdat je aanvankelijk verplicht moest inloggen met Facebook om er gebruik van te maken. Die verplichting is eruit gehaald in de vorige update. Wel heb je het sociale netwerk nog nodig om meldingen te delen.

Downloaden: VaarWater 2 (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.