Halftone 2: maak een stripverhaal van je foto’s met gratis iPad-app

Halftone 2 voor de iPad is een app waarmee je volledige stripboeken kan maken van je foto's. Er zijn allerlei mogelijkheden na in-app aankopen.

Halftone 2 strip makenEr zijn weinig apps voor de iPad en iPhone die zo goed onderhouden zijn voor een foto-app met maar één doel als Halftone. De applicatie waarmee je een foto om kan toveren tot een striptekening, bleef maar updates met verbeteringen krijgen. Maar daar lijkt nu een eind aan gekomen. Ontwikkelaar Juicy Bits heeft Halftone 2 uitgebracht, exclusief voor de iPad. Daarmee maak je geen striptekeningen, maar complete stripverhalen.

Halftone 2 uitleg bekijkenHalftone 2 gaat – het is een beetje cliché, maar wel waar – verder waar het origineel gebleven was. Je begint standaard al op een pagina met twee vakken voor foto’s. Met menuknoppen aan de rechterkant zet je tekstballonnen neer, uitgeschreven stripeffecten als BAM en vind je allerlei instellingen. Met een druk ergens op de pagina, voer je acties uit voor het object waar je op staat. Zo pluk je een foto uit je fotoalbum op de iPad, geef je een effect een schaduw, verschuif je een object naar boven of onder of geef je de achtergrond een kleur. Je kan foto’s die je gebruikt zelfs tot in de puntjes bewerken, met kleurenfilters, scherpte, vlekken in beeld, contrast, helderheid en nog veel meer. De snelheid waarmee je in de eerste Halftone een striptekening kon maken is er nu wel vanaf, maar daar staan een bult opties tegenover. Raak je de weg kwijt, dan kan je altijd nog een beroep doen op de video-instructies in de app.

Halftone 2 lettertypesEr zijn dus veel mogelijkheden… als je ervoor wilt betalen. Halftone 2 gebruikt hetzelfde betaalprincipe als de populaire teken-app Paper by Fiftythree: de app is gratis te downloaden, maar je kan pas een beroep doen op allerlei gereedschappen als je ervoor betaalt in de app. Zo kan je betalen voor extra vormen tekstballonnen, extra stripeffecten, extra papiersoorten die meer de uitstraling van een stripverhaal geven en onze aanrader: een combinatiepakket die extra paginacomposities mogelijk maakt én de optie geeft om meer pagina’s toe te voegen. Alle uitbreidingen kosten 1,79 euro per stuk, maar je kan ze ook verschaffen in één totaalpakket van 5,99 euro.

Voor dat geld heb je een pakket waarmee je een volledig stripboek kan maken, bestaande uit een groot aantal pagina’s en de optie om elke pagina weer totaal anders te maken. Je kan helaas geen uitsneden maken uit foto’s om ergens op de voorgrond te plakken bijvoorbeeld, maar de rest van de mogelijkheden qua beeld, tekst, foto’s en zelfs schaduweffecten zijn enorm. Halftone 2 is een erg leuke app.

Downloaden: Halftone 2 (gratis met in-app aankopen, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2013, 13:13
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.