Uber taxi-app laat je route en aankomsttijd versturen

De taxi-app Uber voor iPhone laat je nu je locatie op een kaart en je verwachte aankomsttijd delen. Ook wordt je locatie beter geregistreerd.

Uber taxi-app locatie en ETA delenDe ‘persoonlijke chauffeur’-app Uber voor de iPhone maakt het voortaan makkelijk om je rit te delen met je afspraak of iemand anders. In de applicatie kan je zowel de verwachte aankomsttijd als je eigen route doorsturen naar een ander. Als je een route verstuurt, krijgt de ontvanger een link naar een kaart waarop live te zien is waar je bent. De update van Uber zorgt daarnaast voor een betere lokalisatie met GPS, zodat de taxichauffeur exact weet waar je bent.

De verbeterde lokalisatie komt natuurlijk ook terug in de functie waarmee je de eigen route verstuurt naar anderen. Die kan aan de bewegende zwarte auto op de kaart zien waar je rijdt. Je deelt de informatie met de functie ‘Share my ETA’ naast de naam van de chauffeur. Dan typ je de bestemming in en berekent de applicatie die verwachte aankomsttijd. Als dat gedaan is, verstuur je de tijd en kaart.

Uber is een slimme app met een decadent randje. Met de applicatie kan je in 40 steden in 15 landen (bijvoorbeeld Amsterdam) je eigen taxichauffeur reserveren die je van A naar B brengt. Je geeft daarbij aan met hoeveel mensen je bent en kan de rekening delen met die mensen. De betaling afhandelen kan ook gewoon in de app.

Downloaden: Uber (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2013, 12:46
Categorieën Nederlandse apps, Reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.