Turf Geography Club: speel Monopoly in de echte wereld

Turf Geography Club is een game die Foursquare-checkins gebruikt om Monopoly in de werkelijke wereld te spelen. Je kunt virtueel eigenaar worden van een locatie.

turf iphone 1Turf is een grappige nieuwe game, waarmee je een soort Monopoly kunt spelen. De game speelt zich af in je eigen omgeving, waarbij je gebouwen in je eigen buurt kunt kopen, nieuwe verdiepingen kunt toevoegen en virtuele prijzen kunt winnen. Turf maakt gebruik van de gegevens van Foursquare en in ontstaan uit een Kickstarter-project. Na het invullen van je naam en een e-mailadres kom je terecht op een scherm met drie opties: Explore, Expand en Profit. Je wordt op pad gestuurd als lid van een geografieclub, die onder leiding staat van een beer. Alles is weergegeven in een grappige pixelstijl, zoals we kennen van Tiny Tower.

Turf Geography Club is uiteraard zoals veel spelletjes in dit genre gratis te spelen. Je kunt kristallen kopen tot een waarde van €7,99. Bij het bedenken van de game keek het team naar de leuke aspecten van bestaande games, zoals Farmville en Angry Birds, maar dan wel met een originele insteek. Ten eerste is er het feit dat je geen anonieme flat aan het bouwen bent, zoals in Tiny Tower, maar dat je te maken krijgt met locaties in je eigen omgeving. Zodra je er incheckt verdien je munten, kristallen en ervaringspunten. Voor je het weet ben je virtueel eigenaar van een café in de buurt.

turf iphone 2

turf iphone 3

In Foursquare kun je alleen mayor worden van een locatie, maar Turf voegt daar een extra dimensie aan toe, waarbij je ook kunt zien hoe frequent een locatie door anderen wordt bezocht en wat de virtuele waarde is. Door aan een fruitmachine te draaien kun je eigenaar worden van een locatie. Hoe populairder de locatie, hoe meer munten je moet besteden om een draai aan de fruitmachine te mogen geven. Ben je eenmaal eigenaar, dan kun je extra verdiepingen toevoegen, waardoor de locatie meer waard wordt. Het bouwen van een extra verdieping kost tijd, net als in het echte leven. Je ontvangt huur van locaties waar je eigenaar van bent.

Downloaden: Turf Geography Club (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2012, 14:30
Categorie Games
Onderwerpen foursquare, game, monopoly

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.