Trixel: kleurenpuzzel nummer zoveel… maar wel leuk!

Trixel is een nieuwe puzzle-game voor de iPhone waarbij je door middel van het drukken op de vierkanten je dezelfde afbeelding als in het voorbeeld moet zien te krijgen.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

Trixel_headerDe iPhone en iPod Touch blijken met het grote touchscreen bijzonder geschikt te zijn om puzzels op te spelen. Spellen als Aurora Feint, Bejeweled, Enigmo en Trism staan al maanden in de top 100 van best verkochte apps. Geen wonder dat andere ontwikkelaars ook van deze winstgevende taart willen eten en allerlei nieuwe varianten van deze puzzelspelletjes bedenken.

Recente nieuwkomer in dit genre is Trixel. Wat Trixel zo leuk maakt, net zoals bij andere succesvolle puzzelgames, is dat het concept heel simpel is en dat dit vervolgens in latere levels steeds verder wordt uitgebouwd.

Wanneer je het spel start, kun je gelijk aan de slag in het eerste level. Je kiest of je de tutorial wilt volgen (raadzaam als je het voor de eerste keer speelt) en gaat ondertussen de eerste puzzel(s) oplossen. Trixel is echt zo’n spel waar je ‘even’ aan begint en het vervolgens uren daarna niet meer weg kan leggen.

Linksboven zie je hoe het eindresultaat van je puzzel eruit moet zien. In het midden moet je dit eindresultaat zien te krijgen door op de gekleurde vakjes te drukken waarbij deze van kleur veranderen. Je moet de puzzel in zo min mogelijk zetten oplossen. Wanneer je hierin slaagt win je goud voor dat level, doe je er wat langer over dan wordt dit zilver respectievelijk brons. Om het volgende level te halen moet je minimaal met brons slagen.

In het begin is dit vrij eenvoudig, maar al snel worden de puzzels moeilijker en komen er ook andere elementen in de vakjes te staan die je moet vrijspelen om door te kunnen gaan of die je powerups geven. Zo ontstaan er zogeheten wormholes, of vakken waardoor andere vakken ook mee van kleur veranderen, zijn er crystals die je voor die powerups moet verzamelen enz enz. Er zijn meer dan 100 puzzels op te lossen, je bent dus wel even zoet met deze leuke nieuwkomer op de puzzelmarkt.

In de trailer hieronder zie je iets meer uitleg over het spel. De maker heeft duidelijk de vrouwelijke helft van de iPhone-bezitter als doelgroep beoogd, maar laat je zeker niet weerhouden om Trixel te spelen als je een man bent…

Trixel, van ontwikkelaar Adept Games, heeft al vele lovende kritieken gekregen van o.a. TouchArcade en nog een aantal andere prominente gamessites en is tijdelijk (tot morgen) te downloaden in de app store voor de gereduceerde prijs van 0,79 euro. Normaal zal dit 2,79 euro zijn, wees er dus snel bij!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:42
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.