En alweer een leuk hondenbaantje op de iPhone: Supermarket Mania

Review van Supermarkt Mania, een game waarbij je in de supermarkt als vakkenvuller gaat werken en carrière probeert te maken in de supermarkt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

supermarkt mania
Je vult oneindig dezelfde vakken in een koude koeling, krijgt een lamme arm van al die anderhalve liter flessen fris langs de scanner jagen en dan moet je ook nog dat gefrustreerde stelletje te woord staan dat zich beklaagt over een onjuiste prijs op het bonnetje. Geweldig! Nee, er zijn leukere baantjes denkbaar dan supermarktbediende. Maar waarom is dat hondenbaantje nou zo verdraaid leuk op de iPhone?

Dit is er weer zo eentje: zo’n idee waarvan je jezelf afvraagt hoe ze het nondeju nog aan toe hebben verzonnen om er een spel van te maken. In Supermarket Mania ben je een vakkenvuller. Niks anders. Het is je lust en je leven. Gewoon, omdat het kan.

Hoe werkt dat nou? Je bent een blond tienermeisje in een kleurrijke stripwereld en solliciteert bij een groot supermarktconcern. Daar word je aangenomen en vanaf dan luidt je takenpakket als volgt: laad een winkelwagen vol in het magazijn, vul de lege schappen bij met het wagentje waar blijkbaar altijd de goede waren in zitten en oh ja, als iemand pardoes zijn of haar boodschappentas laat vallen, dien je de bende even op te ruimen voordat er iemand over struikelt. Klanten houden namelijk niet van rommel, maar lang wachten stellen ze ook niet bijzonder op prijs. Ziedaar de stress die dit spelletje overeind houdt.

Tik op het scherm en een actie wordt uitgevoerd. Tik op de gevallen boodschappen, de afvalcontainer, het magazijn en dan weer op de schappen die het dringendst bevoorraad moeten worden. Meer is het niet. De speelsnelheid ligt gigantisch hoog en de beoogde dagomzet houdt je scherp om snel na te denken wat de hoogste prioriteit heeft. Als je het kunstje goed uitvoert, krijg je geld waarmee je betere producten kan kopen die meer geld opleveren – en dat geld heb je weer nodig om later in het spel ook aan je doelstellingen te voldoen.

Diepgaand is anders natuurlijk, maar de gigahit Flight Control heeft allang aangetoond dat een simpel spelmechanisme heel verslavend kan werken. Juist voor een mobiele telefoon zijn tussendoortjes erg geschikt en die vlieger gaat ook hier op. Supermarket Mania speelt als een trein.

Een heikel puntje is het prijskaartje. Natuurlijk is 2,99 euro geen geld voor enkele uurtjes vertier, maar het spel doet op een aardig gepresenteerd verhaaltje na, weinig extra ten opzichte van bijvoorbeeld Flight Control, dat voor tachtig cent over de virtuele toonbank gaat. De moeilijkheidsgraad wordt wel steeds iets hoger gelegd en de voortgang in het spel wordt leuk getoond op een landkaartje, maar in feite doe je steeds weer dezelfde simpele handeling. Maar eerlijk is eerlijk: dat is nog altijd beter dan gefrustreerde stelletjes aan de kassa ongemeend vriendelijk te woord staan.

Conclusie

Speelt als een trein, mooi afgewerkt en voorzien van een vederlicht stripverhaaltje. Supermarket Mania is een aardig uithangbord voor het nobele beroep van supermarktbediende.

Info: Supermarkt Mania

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:21
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.