Review: Aurora Feint II: The Arena – iPhone’s eerste MMO

Aurora Feint is de eerste MMO voor de iPhone, waarbij je jezelf zo sterk mogelijk moet maken, waarna je tegen anderen kunt vechten. Bij een duel hoeft slechts één van de twee spelers aanwezig te zijn, omdat je tegen de 'geest' van de ander speelt.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Rij van drieAurora Feint is de eerste MMO voor de iPhone en iPod Touch en bestaat op dit moment uit twee delen. In The Beginning, het eerste deel, kun je het spel gratis uitproberen tot level twee. Maar wanneer je Aurora Feint verder wilt ontdekken en je jouw character verder wilt ontwikkelen zul je het tweede deel, The Arena, aan moeten schaffen. De regels zijn vrij simpel: om je te ontwikkelen heb je grondstoffen nodig, waar je bepaalde vaardigheden mee koopt. Deze grondstoffen haal je uit de mijn, waar het de bedoeling is om met blokken van dezelfde soort (grondstoffen) een rij van minstens drie blokken te vormen.

De mijn

iPhone rechts geroteerdJe hebt de ‘grondstoffen’ wind, water, aarde, schaduw en vuur, die je uit de mijn moet halen. Dit is een puzzel waarbij ieder blokje een grondstof voorstelt. Het is de bedoeling om rijen van drie of meer van dezelfde grondstoffen te maken, waarna de rij zal verdwijnen en jij de grondstoffen zal verdienen. Blokken kun je alleen horizontaal bewegen en dus niet van boven naar beneden. Je kunt je iPhone wel kantelen waarna alle blokken met de zwaartekracht naar beneden zullen vallen. Hierdoor kun je blokken dus toch nog van boven naar beneden verschuiven (wat nu dan van links naar rechts of andersom is), om rijen van voldoende lengte te maken. Per weggespeeld blok ontvang je naast de grondstof hiervan ook één kristal, wat je als geld in de winkel kunt besteden.

Aan de onderkant van het scherm komt er steeds langzaam een rij bij met nieuwe grondstoffen. De blokken mogen de bovenkant van het scherm niet raken, maar wanneer je juist meer blokken wilt hebben, kun je door middel van twee vingers de blokken sneller naar boven laten komen. In de mijn heb je geen tijdslimiet en kun je net zo lang door blijven gaan als je wilt.

De winkel

In de winkel kun je blueprints en magicbooks kopen. Blueprints zijn extra krachten tijdens de puzzel, om bijvoorbeeld de blokken te vertragen, ze allemaal te laten exploderen wanneer je ze alleen al aanraakt, enzovoort. Deze betaal je in kristallen, en kosten je geen grondstoffen. Wanneer je ze gekocht hebt, moet je ze bij de smid laten maken.
Magicbooks betaal je net als blueprints in kristallen, en moet je in de toren laten maken. Deze zijn er echter niet voor speciale krachten, maar om bepaalde grondstoffen vaker voor te laten komen. Wanneer je er hier slechts één van koopt, merk je nog niet echt veel verschil. Je zult er dan dus ook echt meerdere moeten kopen, wat soms wel even kan duren.

De smid

Bij de smid zie je je gekochte blueprints en de hoeveelheid grondstoffen die je ervoor nodig hebt. Indien je genoeg grondstoffen hebt, kun je de blueprints maken. Ook hier zie je dezelfde soort puzzel net als bij de mijn. Hier zit je echter wel aan een tijdslimiet vast. Je moet namelijk binnen drie minuten een bepaald aantal grondstoffen zien te verzamelen. Welke en hoeveel je nodig hebt zie je boven in beeld. Wanneer je dit niet haalt ben je de blueprint zelf niet kwijt, maar wel de grondstoffen die je van tevoren had moeten betalen. Wanneer het je lukt om de blueprint te maken, kan je geest dit later als wapen gebruiken en ben je een level hoger.

De toren

TorenIn de toren heb je een iets ander soort puzzel dan bij de smid of in de mijn. Hier zijn geen blokken met grondstoffen en ook is het niet de bedoeling zoveel mogelijk rijen van drie of meer te maken. Hier heb je een aantal gekleurde ballen die op elkaar zijn gestapeld, waarbij het de bedoeling is om met slechts een bepaald aantal zetten alle ballen weg te spelen. Dit doe je uiteraard door de ballen met dezelfde kleur of hetzelfde patroon in een rij te leggen. Het kantelen van je iPhone telt ook mee als een zet en is vaak ook nodig om de puzzel op te lossen. Wanneer je de puzzel voltooid hebt, ben je weer een level hoger.

Summoning Circle

Op de battegrounds vecht je tegen de geest van andere spelers. Waarom de geest? Omdat die andere persoon niet per se op dat moment ook in het spel hoeft te zijn. Je kan als speler een geest de battlegrounds op sturen, waar anderen het vervolgens tegen op kunnen nemen. Deze geest maak je aan in de summoning circle. Je kunt je geest maximaal drie wapens die je bij de smid gecreëerd hebt meegeven. Na de puzzel gespeeld te hebben gaat je geest de battegrounds op.

Battlegrounds

BattlegroundHet hele spel draait om de battlegrounds. Je verzamelt grondstoffen om wapens te kopen, waar je jezelf of je geest sterker mee maakt, om tegen anderen te vechten. Je kunt zelf geesten uitkiezen, waarbij je zijn wapens, strength, hostility, en score kunt zien. Je kunt ook voor Instant Duel kiezen, waarbij je direct tegen een ander begint te vechten. De bewegingen van de ander zie je niet, maar je ziet in een balkje wel wanneer hij heeft gewonnen. Hiernaast zie je je eigen balkje en dan is het natuurlijk de bedoeling dat je jouw balkje sneller vol krijgt dan de zijne. Na gewonnen of verloren te hebben kun je een berichtje aan je tegenstander achterlaten. Leuk aan de battleground is de echte uitdaging en het spelen tegen een ander persoon, ook al is de ander er zelf niet bij.

Conclusie

Om van Aurora Feint te genieten, moet je echt van dit genre houden. Je moet willen groeien, sterker worden, anderen verslaan en het liefste iedereen overwinnen. Hier moet je dan ook moeite voor doen. Aan het begin is bijvoorbeeld de mijn nog leuk, maar na een tijdje is dat niet meer zo. Dan moet je het ook echt als een taak zien. Dat moet je er voor overhebben om groter te worden, want daar doe je het natuurlijk voor. Uiteindelijk doe je alles voor de battleground.

Wanneer je een beetje van dit genre houdt, is het zeker de moeite waard. Een groot voordeel is ook dat je heel wat uren in dit spel kunt steken. Je kunt niet oneindig door blijven groeien, maar je kunt wel altijd nog tegen anderen spelen. Je kunt ook tegen je eigen vrienden spelen, omdat je zelf tegenspelers kunt uitzoeken.

Wanneer je tegen de geest van anderen wilt spelen, heb je een internetverbinding nodig. Gebruik maken van de mijn, de smid, de winkel, et cetera, kan allemaal off-line. Wat je daar doet zal allemaal geüpload worden indien je weer met het internet verbonden bent.

Aurora Feint II: The Arena aanschaffen

Aurora Feint: The Beginning kun je gratis uitproberen, waarbij je tot maximaal level 2 kunt groeien. Je account hieruit kun je wel meenemen naar Aurora Feint: The Arena, mocht je die daarna aanschaffen. Download Aurora Feint: The Beginning.
Aurora Feint II: The Arena is voor een prijs van €5,99 via de App Store te downloaden. Deze versie heeft in de Amerikaanse App Store een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren, terwijl hij in de Nederlandse App Store slechts een beoordeling van 3 sterren heeft. Download Aurora Feint II: The Arena.

Info: Aurora Feint II: The Arena

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:24
Categorie Games
Onderwerpen app store, arena, game, spel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.