Triiing: VoiP-bellen met iPhone tegen vaste tarieven van Telenet

iPhone-app Triiing maakt het voor abonnementen van Telenet in België mogelijk om tegen vaste tarieven te bellen op de iPhone.

Telenet TriiingDe Belgische telecomprovider Telenet heeft de VoIP-applicatie Triiing uitgebracht. Hiermee is het mogelijk om met je iPhone te bellen voor tarieven die gelden voor de vaste telefoonlijn. Je logt in met je Telenet-account en vult je mobiele nummer in, waarna je kunt bellen. Verwacht alleen niet dat je de app in iedere situatie kunt gebruiken om goedkope telefoontjes te plegen: om Triiing te gebruiken moet je met een Wi-Fi-netwerk verbonden zijn.

Door het gebruik van Triiing te beperken tot Wi-Fi-netwerken, voorkomt Telenet dat je veel data verbruikt terwijl je goedkope telefoontjes pleegt. De telefoongesprekken worden namelijk via de internetverbinding van je iPhone gevoerd, in plaats van met de gewone telefoonontvanger. Om de app te gebruiken heb je een FreePhone Europe-abonnement bij Telenet nodig. Eigenlijk is Triiing wel te vergelijken met XSPhone, de VoIP-applicatie die de Nederlandse provider XS4ALL ooit uitbracht.

Je kunt per abonnement twee iPhones aan Triiing koppelen. De app laat je bellen met de tarieven van je vaste telefoonabonnement, maar bezet niet je telefoonlijn: volgens Telenet blijft je ‘gewone’ telefoon in huis namelijk bereikbaar terwijl je de app gebruikt.

Downloaden: Triiing (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2013, 10:52
Categorie Diensten
Onderwerp telenet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.