Topo GPS: offline kaart van Nederland krijgt routeplanner

De offline Nederlandse Kadaster-kaartapp Topo GPS heeft een grote update gekregen met routeplanner en andere handige foefjes.

Topo GPS iPhone iPad Kadaster kaartDe offline Nederlandse kaartenapp Topo GPS heeft een update gekregen die de functionaliteit van de toepassing behoorlijk vergroot. Alleen heb je daar dan wél weer een internetverbinding op locatie voor nodig, wat voor het weergeven van de kaart van Kadaster juist niet het geval is. Je kan nu routes uitstippelen door op de kaart het beeld naar onderen te schuiven. De routeplanner werkt voor wandelen, fietsen en met de auto rijden en je kan routes uitzetten via verschillende punten op de kaart.

Je kan routepunten op drie manieren invoeren: lang drukken op de kaart, door coördinaten of een adres in te voeren of door op bestaande waypoints te drukken en die te verplaatsen. Je kan een punt weer verwijderen door hem naar boven te slepen. Qua mogelijkheden neemt Topo GPS de routemogelijkheid uiterst serieus. Zo kan je routes en routepunten opslaan in mapjes zodat je er later nog eens op kan terugvallen. Ideaal voor het uitzetten van een fietstocht of speurtocht bijvoorbeeld.

Topo GPS stadszicht kaart Topo GPS route op kaart

Een andere wijziging in Topo GPS is dat je handig de schermoriëntatie kan vastzetten, zodat het beeld niet constant kantelt als je de iPhone een kwartslag of zelfs nog minder draait. Een andere nieuwe instelling is dat het scherm van de iPhone automatisch wordt uitgedaan als je de iPhone in een zak van een broek of jas stopt. De instellingen komen in beeld met een dubbele tik op de kaart. De laatste update is een voor fanatieke geografie-fans: Topo GPS ondersteunt voortaan MGRS-coördinaten.

Lees ook: Topo GPS: offline Kadaster-kaart van Nederland

Downloaden: Topo GPS (€3,59, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2013, 16:58
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen gps, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.